Türkiye Namağlup Dünya Şampiyonu Olmak Üzere! - Son Dakika
Spor

Türkiye Namağlup Dünya Şampiyonu Olmak Üzere!

Türkiye Namağlup Dünya Şampiyonu Olmak Üzere!

Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası (Div. III) 31 Mart günü İstanbul Silivrikapı Buz Pisti'nde devam ediyor.

04.04.2016 16:25  Güncelleme: 16:33

Türkiye Milli Buz Hokeyi Takımı 4. maçında Hong Kong'u 5-1 yenerek 4'te 4 yaptı ve şampiyonluğun en güçlü adayı oldu. 6 Nisan'da yapılacak olan final maçında Güney Afrika ile piste çıkacak Milliler uzatmalarda yenilse dahi Dünya Şampiyonu olacak

Türkiye, İstanbul Silivrikapı Buz Pisti'nde düzenlenen Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası'nda ilk 4 maçını kazanarak namağlum dünya şampiyonluğuna gidiyor. İlk maçında Gürcistan'ı 5-4, ikinci maçında Lüksemburg'u 10-2, üçüncü maçında Bosna Hersek'i 8-2 yenen Türkiye Milli Buz Hokeyi Takımı zorlu geçen dördüncü maçında da Hong Kong'u 5-1 yenerek 4'te 4 yaptı.

16. saniyede gol yedik ama 5-1 kazanmayı bildik

Milliler Dünya Şampiyonası'ndaki dördüncü maçında Hong Kong ile karşılaştı. Maçın başlamasından 16 saniye sonra kalemizde gördüğümüz gol sonrası 1-0 geriye düşen Milliler Emrah Özmen'in bulduğu 2 gol ile ilk periyodu 2-1 önde kapattı. İkinci periyotta kalesini gole kapayan Türkiye, Andy Koçoğlu ve Hakan Berk Salt'ın golleriyle skoru 4-1'e getirdi. Tribün desteğinin güçlü olduğu maçın son periyodunda üstünlüğü kaybetmeyen Milliler Yavuz Karakoç'un golüyle farkı 4'e çıkartarak karşılaşmadan 5-1'lik skorla galip ayrıldı.

Bu skorla grup liderliğini sürdüren Milliler, 6 Nisan'da Güney Afrika ile final maçına çıkacak. Buz Hokeyi'nde 3 periyot içerisinde alınan galibiyet galip gelen takıma 3 puan, uzatmalarda alınan galibiyet 2 puan kazandırıyor. Bu akşam oynanacak olan Güney Afrika-Bosna Hersek maçında Güney Afrika kazanacak olursa Türkiye'nin Güney Afrika'ya 3 periyot içinde yenilmemesi gerekiyor. Bu sebeple 4 maç sonunda 12 puanı olan Milliler Güney Afrika'ya uzatmalarda yenilse dahi Buz Hokeyi 3. klasmanda Dünya Şampiyonu olacak.



Kaynak: Bültenler

Son Dakika Spor Türkiye Namağlup Dünya Şampiyonu Olmak Üzere! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement