Türkiye Tırmanma Şampiyonası Manisa'da Yapıldı - Son Dakika
Spor

Türkiye Tırmanma Şampiyonası Manisa'da Yapıldı

Türkiye Tırmanma Şampiyonası Manisa\'da Yapıldı

TOSFED tarafından 25 yıl aradan sonra ilk kez düzenlenen Türkiye Tırmanma Şampiyonası'nın ilk ayağı Manisa'da yapıldı.

11.03.2013 16:18  Güncelleme: 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından 25 yıl aradan sonra ilk kez düzenlenen Türkiye Tırmanma Şampiyonası'nın ilk ayağı Manisa'da yapıldı.

Batı Anadolu Motor Sporları Kulübü'nün organizasyonunda, Spil Milli Parklar girişi ile Atalanı arasındaki 5 kilometrelik parkurda gerçekleşen yarışa 14 araç katıldı. 1'inci kategoride Peugeot 106 ile Ahmet Salih Kandemir ilk sırayı alırken, 2'inci kategoride Fiat Palio ile Orçun Nural, 3'üncü kategoride Peugeot 206 ile Tansel Karasu, 4'üncü kategoride Opel Corsa ile Murat Soyçopur, 5'inci kategoride Renault Clio ile Erkan Yanıkoğlu birinciliği elde etti.

Yarışma öncesi seyirciler için bir gösteri sürüşü yapan ünlü pilot Volkan Işık, Manisalı olduğunu hatırlatarak, "Memleketimde bu tür organizasyonların yapılması, kentin ve Spil Dağı'nın tanıtımı açısından çok olumlu" dedi. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Üst Düzey Görevlisi Hüseyin Teloğlu ise 25 yıl aradan sonra ilk kez tırmanma yarışı düzenlediklerini belirterek, ikinci etabın Sakarya'da yapılacağını açıkladı.

Öte yandan yarışmaya İzmir'den katılan İsmail Deveciler, start noktasından yaklaşık 1.5 kilometre sonra direksiyon hakimiyetini kaybederek 25 metre yükseklikten uçtu. Deveciler, 6 takla atan otomobilden burnu bile kanamadan çıktı.

FOTOĞRAF - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Türkiye Tırmanma Şampiyonası Manisa'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement