Türkiye'yi gururlandırdı! Yasemin Adar Yiğit, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 5. kez şampiyon oldu - Son Dakika
Spor

Türkiye'yi gururlandırdı! Yasemin Adar Yiğit, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 5. kez şampiyon oldu

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Yasemin Adar Yiğit, 76 kiloda altın madalya kazanarak 5. kez şampiyon oldu. Duygularını dile getiren Yiğit, "Çok mutluyum ve gururluyum. İlklerin kadını olduğum için bir ilki daha başardım. Takım halinde de ilkleri başarıyoruz. 3 tane finalimiz var Avrupa Şampiyonası'nda, daha önce 2 kez vardı." dedi.

31.03.2022 22:41  Güncelleme: 22:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 76 kiloda altın madalya kazanan Yasemin Adar Yiğit, 5. kez şampiyon olduğunu ve bir ilki başardığını ifade etti.

"BİR İLKİ DAHA BAŞARDI"

Macaristan'da düzenlenen 2022 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 76 kiloda Yasemin Adar Yiğit, Estonyalı Epp Maee'yi 3-1 mağlup ederek altın madalya kazandı. Müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yiğit, "5. kez Avrupa şampiyonu oldum, çok mutluyum ve gururluyum. İlklerin kadını olduğum için bir ilki daha başardım. Takım halinde de ilkleri başarıyoruz. 3 tane finalimiz var Avrupa Şampiyonası'nda, daha önce 2 kez vardı. 50 kiloda Evin altın madalyayla açılışı yaptı İstiklal Marşı'nda. Bugünde İstiklal Marşı'yla kapanışı yapacağız. Ekran başında bizleri izleyen, dua eden herkesten Allah razı olsun" dedi.

İlklerin kadını yine göğsümüzü kabarttı! Yasemin Adar Yiğit, 5. kez Avrupa şampiyonu

TOKYO'DA DA İLKİ BAŞARMIŞTI

Tokyo Olimpiyatları'nda üçüncü olarak Türk kadın güreşi adına bir ilki geçekleştiren Yasemin, Avrupa şampiyonalarında daha önce 2016, 2017, 2018 ve 2019'da altın madalya elde etmişti.

İşte Yasemin Adar Yiğit'in ilkleri:

  • Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanan ilk Türk kadın güreşçi.
  • Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan ilk Türk kadın güreşçi.
  • Olimpiyatlarda madalya kazanan ilk Türk kadın güreşçi.
Türkiye\'yi gururlandırdı! Yasemin Adar Yiğit, Avrupa Güreş Şampiyonası\'nda 5. kez şampiyon oldu

Son Dakika Spor Türkiye'yi gururlandırdı! Yasemin Adar Yiğit, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 5. kez şampiyon oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement