Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Kanaltürk'te yayınlanan Telegol programına konuk oluyor...
İşte Ünal Aysal'ın açıklamalarından bazı satır başları...
(Sayfa sürekli güncellenmektedir... TIKLAYIN)
"3 Temmuz'dan bu yana duruşumuzda değişilik olmadı. Düşüncelerimizi resmileştirmek için TFF'ye uyarı gönderdik. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetimi'ne güvenimiz ve saygımız çok büyük. Özellikle federasyon başkanımızın ne kadar iyi niyetli çalıştığını biliyorum. Aydınlar istifayı düşünmüş olabilir. Toplantıdaki konuşmaların detayına girmek istemiyorum. TFF'nin alacağı karara kamu vicdanını tatmin etmeli. Biz kimse ceza alasın istemiyoruz. Biz kendi kulübümüzün menfaatlerini düşünüyoruz. TFF bu işi UEFA ile koordineli götürmek zorunda."
"26 Ocak'taki Genel Kurul'da neyi oylayacağımızı bilmiyoruz. Bugünkü toplantı bence hedeflerine ulaşmadı. Geçtiğimiz cuma günü ciddi kararlar alınsaydı, ben ihtarname göndermeyecektim. UEFA'dan alacakları tavsiyeleri yazılı alsalar daha iyi olur. Aydınlar'ın UEFA ile görüşmesinde gerekeni yapacağını düşünüyorum. Çok tecrübeli yöneticilerimiz var."
"Kendimize göre bizim de görüşlerimiz var. Bunu açıkça sergilemek, şu anda doğru olmayacaktır. Biz içeriye son derece tarafsız bilgi verdik. Bizim beklentilerimiz budur dedik. Zaman içinde olabilecekleri aktardık. Galatasaray olarak, TFF'nin eline güçlü bir silah vermek istedik. Alacağı kararların yanında olduğumuzu göstermek istedik. Biz bu süreçte her zaman tektik. Aziz Yıldırım'ın son gönderdiği mesaj da 58. madde kaldırılmasın yönünde. Bir kulüp başkanının samimi olmadan böyle bir açıklama yapacağına inanmıyorum. Karşımızda 13-14 senelik bir başkan var. Sözlerine inanmak zorundayız. "
'TFF Başkanı olsaydınız, Fenerbahçe'yi küme düşürür müydünüz?' şeklinde soruya; Aysal, "Fenerbahçe de Galatasaray gibi çok büyük bir kulüp. Bu iş Türkiye Futbol Federasyonu'nun görevi. Böyle bir soruyu sorarsanız, ben cevap vermem; vermek de istemem" şeklinde cevap verdi.
"Galatasaray, TFF kararı nedeniyle önümüzdeki yıl yurtdışına çıkamazsa,ben Mayıs ayında görevi bırakırım. Bu şartlarda başkanlık yapamam. Galatasaray yurtdışına çıkma alternatifini kaybederse, benim Galatasaray için çizdiğim proje düşer. Böyle bir şey olursa O proje benim Galatasaray'ı yurt dışına götürmek ve bu başarıyı devam ettirmek şeklindedir."
"Galatasaray geçen sene zor bir sezon geçirdi. Galatasaray geçen sene küme düşseydi ne olacaktı? Galatasaray, Fenerbahçe'den daha küçük takım mı? O zaman hepimiz batacak mıydık? Juventus düştü, ne oldu? Galatasaray da düşecekti ve geri gelecekti. Galatasaray küme düşse; bizim arkamızdan ağlayacaklar mıydı? Hayır."
Son Dakika › Spor › Ünal Aysal Konuşuyor... - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.