Var Çevrimiçi Olarak Test Edildi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Var Çevrimiçi Olarak Test Edildi

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Var Çevrimiçi Olarak Test Edildi

Türk futbolunda uygulanması planlanan Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi ilk kez çevrimiçi olarak denendi.

Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamaya göre,  federasyonun Riva'daki tesislerinde düzenlenen test müsabakalarında VAR sistemi  ilk kez çevrimiçi olarak uygulandı.
TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu, MHK üyeleri ve VAR Proje Koordinatörü Murat Ilgaz'ın yerinde  izlediği test müsabakalarında, Süper Lig'den 8 hakem ve 6 yardımcı hakem görev  aldı.
TFF Meral Celal Aras Spor Lisesi öğrencilerinden oluşan takımların  yaptığı 5 test maçında, VAR tarafından gerekli durumlarda müsabaka hakemine  pozisyonu tekrar izlemesi konusunda tavsiyede bulunuldu.

Kaynak: Skorer