Voleybol Turnuvası Final Maçları Yapıldı - Son Dakika
Spor

Voleybol Turnuvası Final Maçları Yapıldı

Voleybol Turnuvası Final Maçları Yapıldı

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen 3'üncü Voleybol turnuvasının final maçları oynandı.

27.02.2014 15:08

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Belediyesi tarafından eğitim destek evlerinde eğitim gören çocuklar arasında yapılan 3. Voleybol turnuvası yapılan final maçlarıyla sone erdi. Turnuva ayrıca atletizmde Türkiye rekoru giren sporculara başarılarından dolayı ödüllendirildiler.

Kayapınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile spor kulübü tarafından ortaklaşa yapılan 3. Voleybol turnuvası final maçlarıyla sone erdi.

Belediye bünyesinde faaliyet gösteren beş eğitim destek evinde öğrenim gören gençlerin katıldığı turnuvaya bu yıl Sur ve Bağlar belediyeleri eğitim destek evlerinde öğrenim gören çocukların katıldı. 20 kadın,17 erkek takımının katıldığı bu yılki turnuvaya toplamda 333 genç katıldı. Beş gün süren turnuvanın final maçları Kayapınar Belediyesi Amed Spor Kompleksi kapalı spor salonunda yapıldı. Turnuvanın kapanışına Kayapınar Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Dağ, başkan yardımcıları Aynur Yılmaz, İhsan Avcı, meclis üyeleri, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Kardeş ve turnuvaya katılan gençlerin aileleri katıldı.

Final maçları sonrası düzenlenen ödül töreninde konuşan Başkan Vekili Mahmut Dağ, "Düzenlediğimiz bu etkinlikte kazanmak ve kaybedenin ötesinde bir araya gelme, sevgi ve dayanışma kültürünün gelişimi anmayla önemli bir etkinlik. Eğitim destek evlerimizde eğitim gören gençlerimizin göstermiş olduğu başarılardan dolayı gururluyuz. Birçok gencimiz göstermiş olduğu başarının yanında, hoşgörü, kardeşlik duygusuyla yaşama bakış açılarının değişmesi asıl başarı ve kazanımdır. Atletlerimizin yarışmalarda Türkiye rekorları kırması ve takım olarak göstermiş oldukları başarı bu çalışmaların göstergesidir. Bu anlamıyla tüm gençlerimizi ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma başarılar diliyorum"dedi. Turnuvaya başarılı olan takımlara katılımcılar tarafından kupaları verildi.

TÜRKİYE REKORTMENLERİNE ÖDÜL

Etkinlik ayrıca İstanbul'da 18-19 Ocak tarihleri arasında yapılan Yıldızlar Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda 16 yaş altı bireysel yürüme yarışında Türkiye rekoru kırarak birinci olan Kayapınar Beledispor sporcusu Yeter Aslan ile aynı yarışmada dereceye giren sporculara başarılarından dolayı Başkan Vekili Mahmut Dağ tarafından altın ve spor malzemeleri hediye verildi. Yeter Aslan 2 bin metre mesafeyi 9.23 dakikada tamamlayarak 9.45 dakika olan Türkiye rekorunu egale ederek yeni Türkiye rekorunu sahibi olmuştu. Aynı yarışmada Ayşe Tekdal yıldızlar kategorisinde Türkiye 3'cüsü, yıldız erkekler yarışında Şehmus Alpkaya Türkiye 2'incisi olmuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Spor Voleybol Turnuvası Final Maçları Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement