Chedjou, Dany ve Webo Brezilya'da: 3-1 - Son Dakika
Spor

Chedjou, Dany ve Webo Brezilya'da: 3-1

Chedjou, Dany ve Webo Brezilya\'da: 3-1

Kamerun, Webo'nun da gol attığı karşılaşmada rakibi Tunus'u devirdi ve adını Dünya Kupası'na yazdırdı.

17.11.2013 17:59  Güncelleme: 18:58

2014 Dünya Kupası Afrika Elemeleri 3. turunda Kamerun, Fenerbahçe'den Pierre Webo'nun da gol attığı maçı kazandı ve Brezilya'da düzenlenecek olan Dünya Kupası'na katılma hakkını kazandı.

WEBO SAYFAYI AÇTI

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf ev sahibi oldu. Webo, henüz 4. dakikada Tunus savunmasının hatasında kaptı ve sol çaprazdan içeri katetti. Fenerbahçeli golcü, topu ters köşeye nefis bıraktı ve Kamerun'u 1-0 öne geçirdi.

Bu golden sonra da ilk yarının tamamında ağırlığını oyuna koyan Kamerun, 30. dakikada Benjamin Moukandjo'nun golüyle farkı ikiye çıkardı. Süpriz bir şekilde maça ilk 11'de başlayan Benjamin, milli takım forması altında ikinci golünü kaydetti.

45+2'de Tunus, Chermiti ile net bir gol şansını değerlendiremedi ve ilk yarı 2-0 sona erdi.

GOLLER İKİNCİ YARI DA DEVAM ETTİ

Tunus'ta ikinci yarıda oyuna dahil olan Ahmed Akaichi, 51. dakikada Chedjou'dan önce topa yetişti kaleci Itandje'yi bire birde avlamayı başararak skoru 2-1'e getirdi.

Bu golden sonra Tunus baskısını arttırdı, ancak dakikalar 66'yı gösterdiğinde Jean Makoun sahneye çıktı ve kornerden gelen ortaya yaptığı temiz kafa vuruşuyla farkı yeniden ikiye çıkardı. Kamerun bu golle skoru 3-1'e getirdi.

WEBO ÇOK NET POZİSYONU HARCADI

Kamerun 79. dakikada Webo ile farkı üçe çıkarma şansını yakaladı. Webo, kaleciyle karşı karşıya kaldığı net pozisyonda topu üstten auta yolladı.

86. dakikada sahneye bir kez daha çıkan Jean Makoun, direkten dönen topu kontrol etti ve bir hareketiyle hem rakip savunmayı hem de kaleciyi çok iyi çalımlayarak topu ağlara gönderdi.

Bu gol maçın da skorunu 4-1 olarak belirledi. Itandjeli, Chedjoulu, Danyli ve Webolu Kamerun, Dünya Kupası'na katılma hakkı kazandı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Chedjou, Dany ve Webo Brezilya'da: 3-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement