'Yönetimden Destek Görmedim' - Son Dakika
Spor

'Yönetimden Destek Görmedim'

\'Yönetimden Destek Görmedim\'

Christoph Daum, Sarı -Lacivertli Yönetimden Hiçbir Zaman Destek Görmediğini Söyledi.

07.07.2010 13:28  Güncelleme: 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe ile olan sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilen Alman teknik direktör Christoph Daum, sarı-lacivertli yönetimden hiçbir zaman destek görmediğini söyledi.

Sütlüce'deki Miniatürk'te basın toplantısı düzenleyen Daum, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım tarafından birçok konuda haksız yere eleştirildiğini ifade ederek, ''Fenerbahçe'yi daha ileri götürebilmek için çalıştım. Fakat Fenerbahçe yönetiminden hiçbir zaman destek görmedim'' dedi.

Geçen sezon sportif direktör olan Aykut Kocaman ile her zaman çok iyi ilişkiler içinde olmaya çalıştığını anlatan Alman teknik adam, şöyle devam etti:

''Bu maalesef kolay olmadı. Aykut benim için çok iyi bir profesyonel antrenördür. Kendisi bu antrenörlük duygularından hiçbir zaman kurtulamamıştır. Devamlı antrenör olarak hareket etmiştir. Hiçbir kulüp iki antrenör tarafından yönetilemez. Şu anda Aykut hedefine varmış vaziyette, antrenör oldu. Türkiye'de şampiyon olmasını ve Şampiyonlar Ligi'ne katılmasını temenni ederim.''

Fenerbahçe Kulübü'nün büyük imkanlara sahip olduğunu kaydeden Daum, ''Bundan sonraki başarılara ben de katkıda bulunmak isterdim, fakat şartlar buna izin vermedi. Fenerbahçe yönetiminden sözleşmemi feshettikleri gibi antrenörler Holger Gehrke ve Ayhan Tumani'ye de aynı olanakları sağlamalarını temenni ediyorum. Sözleşmemi feshederken Fenerbahçe'yi sevdiğim için çok büyük miktarda fedakarlık yaptım'' şeklinde konuştu.

-''AYKUT FENERBAHÇE'YE UYGUN BİR ANTRENÖR''-

Aziz Yıldırım'ın kendisiyle devam etmek istememe kararını saygıyla karşıladığını anlatan Daum, ''Aykut çok iyi bir hoca. Türkiye'de uzun süre antrenörlük kariyeri var. Aykut'un Fenerbahçe'ye uygun bir antrenör olduğuna inanıyorum'' dedi.

Fenerbahçe'nin 3-4 takviyeyle Şampiyonlar Ligi'ne katılmaması ve önümüzdeki sezon şampiyon olamaması için hiçbir sebep olmadığını vurgulayan Alman çalıştırıcı, ''Bunları Aykut'un planladığını mı düşünüyorsunuz'' şeklindeki soru üzerine, böyle bir şey söyleyemeyeceğini ifade etti.

Son 2-3 haftada idari menajer Hasan Çetinkaya vasıtasıyla Aykut Kocaman'a ulaşmaya çalıştığını belirten Daum, ''Aziz Yıldırım'a da söyledim, yazılı başvuru da yaptım ama böyle bir toplantı hiçbir zaman gerçekleşmedi'' diye konuştu.

Görev yaptığı dönemde devamlı Aykut Kocaman'a yaklaşmaya çalıştığını kaydeden Alman teknik adam, ''Yönetimin benden istediği gibi kendisini sportif direktör olarak yetiştirmeye çalıştım ama hiçbir zaman kendisine ulaşamadım. Antrenörlük kariyerimle çalıştığım sürelerle Aykut'un çalıştığı süreleri hiçbir zaman karşılaştıramayız'' şeklinde konuştu.

-''FUTBOLCULARIMLA HER ZAMAN İYİ İLİŞKİLER İÇİNDEYDİM''-

Galatasaray maçında futbolcularla gerginlik yaşadığı şeklindeki haberlerle ilgili bir soruya Daum, şu cevabı verdi:

''Maçtan sonra o olay yaşandı. Futbolculara tüm kararları başkanın ve antrenörün alacağını söyledim. Bütün futbolcular benden özür diledi. Futbolcularımla her zaman iyi ilişkiler içindeydim. Tabii ki, memnun olmayan oyuncular olmuştur.''

Bir soru üzerine kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın hiçbir zaman takım kurgusuna karışmadığını anlatan Daum, Yıldırım'ın sadece futbolculara katkıda bulunabilmek için soyunma odasına indiğini söyledi.

Alman çalıştırıcı, ''Şampiyonluğun kaçmasının sorumlusu kim'' şeklindeki soru üzerine, ''Son maçta hepinizin gördüğü gibi yeteri kadar gol atabilme şansımız vardı. Trabzonspor ile 100 tane o şartlarda maç yapsak, 99'unu galibiyetle bitirirdik. Maalesef o maç berabere bitti'' şeklinde konuştu.

-''TEHDİT EDİLMEDİM AMA SÖYLENEN ŞEYİ ANLAYAMADIM''-

Daum, Trabzonspor maçından sonra yönetimle yaptığı toplantıda, ailesinin tehdit edildiği iddialarının ve o gün ne olduğu şeklindeki soruyu, şöyle yanıtladı:

''Mart ayında önümüzdeki sezon için Aziz bey ile görüşmek istediğimde, bu görüşmeleri Aykut ile yapmamı istedi ve ben de Aykut ile yaptım. Yapmış olduğum analizleri toplantıda yönetime sundum. Türkiye'ye tekrar geldiğimde yönetimin almış olduğu kararları ilettiler. Alınan kararlara razı olmasam da Fenerbahçe'nin çalışanı olduğum için yönetimin aldığı kararları saygıyla kabul etmek mecburiyetindeydim. Hiçbir zaman beni Fenerbahçe'nin tehdit ettiğini söylemedim. Fenerbahçe yönetimi tarafından tehdit edildiğimi söylemedim. Sadece bu neticelerden sonra benim ve ailemin Türkiye'de yaşama garantisinin sağlanamayacağını ilettim. Tehdit edilmedim ama bana söylenen şeyi hiçbir zaman anlayamadım.''

Bu olaylar için çok üzgün olduğunu kaydeden Daum, ''Aykut'un hocalık kararı ben gelmeden önce verilmişti. Fenerbahçe yönetimi daha başka yaklaşıp bunu daha kolay çözebilirdi. Olayların bu duruma gelmesine gerek yoktu. Herhalde onların niyeti bana mümkün olduğu kadar az tazminat vermekti ama ben zaten az tazminata gitmeden de razıydım. Benim alacağım para miktarı fazla önemli değildi. Büyük miktarda feragat ettim'' diye konuştu.

-''EN BÜYÜK SORUN AZİZ YILDIRIM İLE TÜRKÇE KONUŞAMAMAKTI''-

Daum, bir soru üzerine, ''Benim yaşamış olduğum en büyük sorun, Aziz Bey ile Türkçe konuşamamaktı. Çünkü Aziz Yıldırım ile anlaşabilmek için onunla aynı lisanı konuşmak gerekiyor. Aziz Yıldırım'ın Aykut ile direkt konuşabilme imkanı olduğu için herhalde bundan sonra her şey daha kolay olacaktır'' dedi.

Alman teknik adam, zor zamanlarında kendisine ve ailesine destek veren Fenerbahçe, Beşiktaş ve diğer takım taraftarlarına teşekkür ederek, Türkiye'nin her zaman ikinci vatanı olarak kalacağı söyledi.

Daum, ''Bundan sonra ne yapacaksınız'' sorusu üzerine, ''Bundan sonra kendi televizyonumu ve kendi gazetemi kurup, kendimi pazarlayacağım'' diye esprili bir cevap verdi.

Daum, basın toplantısının ardından gazetecilerle kahvaltı yaptı.

-MEHMETÇİK VAKFI'NA BAĞIŞ YAPTI-

TSK Mehmetcik Vakfı'na bağış yapan Daum'a, basın toplantısı öncesi vakfın İstanbul temsilci yardımcısı Hüseyin Artut tarafından rozet ve şilt verildi.

Daum, ''Benim ve ailemin Türkiye'ye olan bağlılığımdan dolayı şehitlerimizin ailelerine ve gazilere katkıda bulunmak için Mehmetçik vakfına bağışta bulunduk'' dedi.

Hüseyin Artut ise ilk defa bir yabancının vakıflarına bu oranda bağış yaptığını belirtirken, yapılan bağışın miktarı açıklanmadı.

Daum'un basın toplantısını, Fenerbahçe Kulübü'nün televizyonu FB TV de takip ederken, Fenerbahçe Futbol Takımı Medya Sorumlusu Orkun Yazgan da toplantıda hazır bulundu. Basın mensuplarıyla vedalaşan Daum'un, yarın akşam Almanya'ya gideceği bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 'Yönetimden Destek Görmedim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement