Askon Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Açıklaması - Son Dakika
Teknoloji

Askon Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Açıklaması

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Turgut, "Ar-Ge ve İnovasyon artık gereksinim" dedi.

20.01.2016 10:27

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Turgut, "Ar-Ge ve İnovasyon artık gereksinim" dedi.

Turgut, yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan reform paketini çok olumlu ve ümit verici olarak nitelendirdi.

Ar-Ge ve İnovasyon'un hayati önem taşıdığını vurgulayan Turgut, şunları kaydetti:

"Ar-Ge merkezlerinin artarak çoğalması ve yaygınlaşması ülkemiz açısından oksijen gibi gereklidir. Teknoloji üretmek, gelişen ve gelişmekte olan ülkelerin birinci sıraya koyduğu gündem maddesi haline gelmiştir. Bunun için de daha fazla insan odaklı bir çalışma mekanizması gerekliliği ortaya çıkacaktır. Ar-Ge üreten ve geliştiren kalifiye eleman yetiştirilmesi hassasiyeti kaçınılmaz bir gerçektir. Al-sat ticaretinden ise üret-sat ticareti yaygınlaştırılmadır. Başbakanın açıkladığı reform paketi sanayicinin beklentisine umut olmuştur. Tekstil sanayisinde artık nano teknoloji'nin yaygınlaştığını görebiliyoruz. Üniversite, teknoloji bilimi ve sanayicinin birlik içinde çalışması zorunluluğunu ortaya çıkmıştır. Ar-Ge merkezleri beyin göçünü de önemli oranda engelleyecektir. Kendi içimizden insanları yetiştirmeli ve buralarda istihdam oluşturması hususi önem teşkil etmektedir."

Kaynak: AA

Son Dakika Teknoloji Askon Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement