Counter-Strike Efsanesi Resmen Türkiye'de ve Türkçe - Son Dakika
Teknoloji

Counter-Strike Efsanesi Resmen Türkiye'de ve Türkçe

Counter-Strike Efsanesi Resmen Türkiye\'de ve Türkçe

Tüm zamanların en çok oynanan PC oyunlarından bir tanesi, Online takısıyla karşımızda.

10.05.2013 00:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mahmut Saral - - Benim gibi yirmili yaşlardaki birçok oyunsever için "çocukluğumuzda elden göstermeli" olarak tabir edebileceğimiz ilk oyunlardan biriydi Counter-Strike. Aslında bir oyun değil, Half-Life üzerine yapılan moddu (sonradan tam sürüme geçiş oldu), fakat kimin umrundaydı ki bu detay? Zaten o yıllarda kaçımız biliyorduk bunu?

90'lar bitiyor, 2000'ler yavaş yavaş hayatımıza şekil veriyorken, ülkemizde internet kafe kültürü de giderek yayılıyordu. Çoğumuz için sihirli eğlence mekanları olan bu yerler, bir devrin bittiği, efsane arcade salonlarının modasının geçtiğini gösteriyordu (ah, keşke öyle bir şey olmasaydı...). Internet ne demek! Evinde PC olanların şanslı olduğu ve bu kişilerin parmakla gösterildiği yıllarda, insanların sanalda karşı karşıya gelip, birbirlerinin canına okuduğu oyunlardan biriydi Counter-Strike. Tamam, multiplayer deyince Doom ve Quake serilerinin 90'lı yıllarda gösterdiği başarılar malum, ancak CS ve Half-Life'ın çok daha popüler olduğu, hatta günümüzde bile hala "deli gibi" oynandığı bir gerçek...

Görselliğin değil, dikkat ve hızın oyunu...

İşte bu gerçek, yetkilileri de harekete geçirdi, geçiriyor. Daha geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir oyun içi videosu, Battlefield 4 ile askeri FPS oyunlarının görsel ve işitsel açıdan nerelere vardığı gösteriyor. Ama bir yandan da oyuncular eskileri, geleneklerini ve belki de o çok sevdikleri alışkanlıklarını terk etmiyor; teknolojiler ne kadar gelişirse gelişsin, her daim daha fazla zevk veren isimleri ön planda tutmayı sürdürüyor. İş iyi vakit geçirmek, zevk almak olunca da gözler ne grafik görüyor, ne de başka bir şey.

1999 yılından beri hayatımızda olan Counter-Strike markası, birçok yeni oyun ve modla günümüze kadar ulaştı ve hala zevkle oynanıyor. 2007 yılında NEXON Korea ve Valve Corporation bir işbirliğine girişerek, Counter-Strike'ı yeniden düzenledi ve oyunculara sundu. Asya pazarında büyük ilgi gören bu versiyonu, şimdi Türkçe dil desteğiyle birlikte Türkiye'ye ve Türk oyunculara geldi.

Tüm zamanların en çok oynanan PC oyunlarından olan Counter-Strike, yenilenen haliyle resmen Türkçe ve Türkiye'de.

Yetkililer, yaptıkları testlerin ardından, oyunun sunucularını Türkiye'ye taşıdıklarını ve bunun da Nexon tarihinde bir ilk olduğunu dile getiriyor. Peki bu ne için? Tabii ki gecikme ve benzeri sorunların yaşanmaması, sürekli performanslı bir oyun deneyiminin sağlanması için.

Counter-Strike: Online, ilk etapta 8 mod, 29 harita ve 35 silahla birlikte geliyor. Düzenli olarak oyunda yapılacak geliştirmelerin yanında, bu silah, mod ve haritalara da yeni üyeler katılacak. Türkçe dil desteğinin bulunduğunu ve ücretsiz olarak oynanabildiğini de ekleyelim.

Oyunu denemek için buraya tıklayarek resmi sayfaya gidebilir ve kayıt olabilirsiniz.

Ha bir de...

Biliyorsunuz, ülkemizde internet cafe kültürü hala çok güçlü ve bu unsur, online oyun firmalarının da işini kolaylaştırıyor. Eğer Counter-Strike: Online'ı anlaşmalı internet cafe'lerde oynarsanız, ayrıca gelişim puanları, silahlar ve yeni ekipmanlara da sahip olabileceksiniz.

Eh, ne duruyorsunuz? Çocukluğunuzda ve lise yıllarınızda, bu efsane isimle saatler geçirmediniz mi? Bazılarınız hala Counter-Strike oynamıyor mu, oynuyor. O halde, Counter-Strike: Online'ı da denememek olmaz.

Not: Hep şu an yirmili yaşlardaki arkadaşlarımı öne çıkardım belki, ama hala her yaştan oyuncu kitlesine sahip olan bir marka bu.

Bazı isimler vardır, efsane olarak anılır ve her dönem kendi tarzlarıyla ön plana çıkmayı başarır. İşte Counter-Strike da kesinlikle o isimlerden bir tanesi. Türkiye'ye tekrar hoşgeldin!

Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Counter-Strike Efsanesi Resmen Türkiye'de ve Türkçe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement