Disney Plus, 1.3 Milyon Abone Kaybı Yaşadı - Son Dakika
Teknoloji

Disney Plus, 1.3 Milyon Abone Kaybı Yaşadı

Disney Plus, 1.3 Milyon Abone Kaybı Yaşadı

Disney Plus yayın platformu, son üç ayda 1.3 milyon abone kaybı yaşadığını duyurdu. Platformun kullanıcı sayısı 112.6 milyondan 111.3 milyona geriledi. Abone kaybının büyük bir kısmı Amerikan vatandaşlarından oluşuyor. Disney Plus'ın abone kaybı, şirketin üst yönetimini endişelendiriyor ve Netflix'e karşı savaşı kaybetme riski taşıyor. Disney CEO'su Bob Iger'in bu durumu değiştirip değiştiremeyeceği merak konusu. Abonelik fiyatlarındaki artışlar, kaybın en büyük sebebi olarak gösteriliyor. Ancak Disney'in diğer platformu Hulu'nun abone sayısı 1.2 milyon artarak 45.1 milyona ulaştı ve Hotstar da 700 bin yeni abone kazandı.

09.02.2024 12:06  Güncelleme: 23:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Disney tarafından büyük umutlarla açılan Disney Plus yayın platformu, geçtiğimiz üç aylık süre içinde 1.3 milyon abone kaybı yaşadığını açıkladı. Platformun kullanıcı sayısı 2023'ün eylül ve aralık ayları arasında 112.6 milyondan 111.3 milyona geriledi. 1.3 milyonluk kaybın 400 bininin Amerikan vatandaşlarının oluşturması ise dikkat çekti.

Abone kaybı yaşayan Disney Plus kapanacak mı?

Abone kaybı, Disney Plus için yeni değil. Milyonlarca kullanıcının platformun geçtiğimiz yıldan beri hızla terkettiği biliniyor. Bu durum, Disney'in üst yönetimini ve şirket yatırımcılarını fazlasıyla endişelendirdi. Eğer platform mucizevi bir geri dönüş yapamazsa, Netflix'e karşı verilen savaş şimdiden kaybedilmiş gibi görünüyor. Koltuğuna geri gelen başarılı Disney CEO'su Bob Iger'in bu kötü gidişatı değiştirip değiştiremeyeceği ise merak konusu oldu.

Bu düşüşün en büyük sebebinin ise Disney Plus abonelik fiyatlarında yapılan büyük artışların olduğu öne sürüldü. Özellikle 2023 ekim ayında yapılan üyelik zamları dikkatleri üzerine çekmiş ve birçok kullanıcı üyeliğini yenilemekten vazgeçmişti.

Musk'ın avukatları Disney'e karşı harekete geçti!

Ancak Disney için tüm haberler kötü değil. Şirketin diğer yayın platformu olan Hulu'nun abone sayısını 3 ay içinde 1.2 milyon artırarak toplamda 45.1 milyon kullanıcı sayısına ulaştığı açıklanmıştı. Bu başarıda platformda yayınlanan The Bear adlı dizinin büyük rol oynadığı iddia ediliyor. Ayrıca Disney Plus'ın Hindistan versiyonu Hotstar da abone sayısında 700 binlik bir artış yaşadı.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yanıtlarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolayca paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için değerli.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Disney Plus, 1.3 Milyon Abone Kaybı Yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement