Dünyanın En Değerli Şirketi Artık Apple Değil! - Son Dakika
Teknoloji

Dünyanın En Değerli Şirketi Artık Apple Değil!

Dünyanın En Değerli Şirketi Artık Apple Değil!

Bir süredir dünyanın en değerli şirketi ünvanını elinde bulunduran Apple, bu ünvanını geçtiğimiz gün itibariyle ABD’li petrol devi Exxon Mobil'a kaptırdı...

26.01.2013 12:29

Emre Çetinkaya - - 2011 yılının ekim ayında Apple'ın efsane CEO'su Steve Jobs'ın hayatını kaybetmesi Apple'ı ve tüm teknoloji dünyasını üzüntüye boğmuştu. Çoğu otorite Apple'ın bu durumdan sonra eski günlerini arayacağını belirtiyordu. Bununla birlikte Apple'ın, 2012'nin son çeyreğindeki mali beklentileri karşılayamaması borsada Apple'ın güven kaybetmesine neden oldu. Şirket yatırımcılarından bazılarının ellerindeki hisseleri satmasıyla birlikte dünyanın en değerli şirketi Apple değer kaybetti ve bu ünvanını da ABD'li petrol devi Exxon Mobil'a kaptırdı.

Geçtiğimiz günlerde Apple'ın değeri bir günde yaklaşık 50 milyar dolar değer kaybetmişti bu düşüş ilerleyen günlerde de devam etti ve Apple haftayı 412 milyar dolar değerle kapattı. Hafta başında ikinci sırada bulunan Exxon Mobil'da geçtiğimiz günkü 0.2'lik büyümeyle birlikte değerini 417 milyar dolara yükseltti. Böylelikle artık dünyanın en değerli şirketi ünvanını da eline geçirmiş oldu.

Geçtiğimiz yıl değeri 622 milyar dolara kadar çıkan Apple, bu ünvanı 2011'in Ağustos ayından beri elinde tutuyordu.

Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Dünyanın En Değerli Şirketi Artık Apple Değil! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement