Facebook, "Güvendeyim" Butonunu Diğer Saldırılarda Neden Kullanmadığını Açıkladı - Son Dakika
Teknoloji

Facebook, "Güvendeyim" Butonunu Diğer Saldırılarda Neden Kullanmadığını Açıkladı

Facebook, "Güvendeyim" Butonunu Diğer Saldırılarda Neden Kullanmadığını Açıkladı

Facebook'un "Güvendeyim" butonunu yalnızca Paris'teki saldırının ardından kullanması büyük tepki çekmişti.

16.11.2015 00:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Emre Çetinkaya - -

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz gün Fransa'nın başkenti Paris'te eş zamanlı olarak silahlı ve bombalı saldırılar gerçekleştirilmiş ve en az 128 kişi saldırı sonrası hayatını kaybetmişti. Bunun yanında bu büyük çaplı saldırı sonrası yüzlerce kişi de yaralanmıştı.


Facebook ise bu büyük saldırının ardından Fransa'da "Güvendeyim" butonunu devreye sokmuştu. Bu buton ile Paris'te yaşayan kullanıcılar, yakınlarına "Güvendeyim" mesajı verebiliyorlardı. Ancak Facebook'un bu butonu kısa bir süre önce Lübnan'da yaşanan ve onun öncesinde de Ankara'da yaşanna terör saldırılarının ardından devreye sokmaması çok büyük tepkilere yol açmıştı.


Bu konuyla ilgili Facebook'tan nihayet açıklama geldi. Facebook'un tepe yöneticilerinden Alex Schultz, Facebook üzerinden bu konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Schultz, "Güvendeyim" butonunu aslında geçen yıl kullanıma sunduklarını ve bu butonu ilk kez doğal afetler dışında bir olayda kullandıklarını belirtti.


Facebook'un insanların bilgi paylaşımı ve sevdikleri insanların durumlarını anlamak için baktıkları bir yer haline geldiğine değinen Schultz, çalışanlarıyla konu hakkında tartıştıktan sonra "Güvendeyim" butonunun Paris'te yaşanan terör olayının ardından devreye sokulmasının "iyi bir fikir" olduğuna karar verdiklerini belirtti.


Yani bu olayla birlikte Facebook, "Güvendeyim" butonunu doğal afetlerin dışında terörizm ve diğer şiddet olaylarında da kullanmaya başlamış oldu.


Öte yandan Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg de konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Zuckerberg ise tüm insanları "eşit olarak" önemsediklerini ve insanlara ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti. Zuckerberg de açıklamalarında ilk olarak "Güvendeyim" butonunu doğal afetler için kullanmayı planladıklarını ve geçtiğimiz gün itibariyle bu politikalarını değiştirme kararı aldıklarına değindi.





Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Facebook, 'Güvendeyim' Butonunu Diğer Saldırılarda Neden Kullanmadığını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement