Samsung Yuvarlatılmış Ekranlı Oled Televizyonların Satışına Başlıyor - Son Dakika
Teknoloji

Samsung Yuvarlatılmış Ekranlı Oled Televizyonların Satışına Başlıyor

Samsung Yuvarlatılmış Ekranlı Oled Televizyonların Satışına Başlıyor

Teknoloji şirketi, fiyatı 13 bin dolar olarak belirlenen televizyonlarla piyasada liderliğini güçlendirmeyi hedefliyor

01.07.2013 11:00

Samsung Perşembe günü yeni nesil yuvarlatılmış ekranların kullanıldığı televizyonların satışına başladı. Ancak 13 bin dolar olarak belirlenen yüksek fiyat alıcıların elini yakabilir.

Dünyanın en büyük televizyon üreticisi olan şirket, küresel hacmin yaklaşık üçte birini elinde tutuyor. Samsung, iki farklı yeni nesil teknoloji kullanarak piyasadaki öncülüğünü devam ettirmeyi hedefliyor. Bunların ilki daha hafif olmasının yanında geleneksel likit kristal ekranlara göre daha canlı renkler sunan organik ışık yayan diyot (OLED) ekranlar, diğeri ise mevcut televizyonlara göre dört kat yüksek çözünürlük sözü veren çok yüksek netlikli televizyonlar.

Rakipler şirketler, LG Electronics 066570.SE +0.41% ve Sony 6758.TO +2.65% de bu yeni ekran teknolojilerine oynuyor.

Nomura Seul'den analist C.W. Chung büyük OLED setleriyle ilgili olarak, "Teknoloji halen olgunlaşmış değil ve maliyeti aşırı yüksek" dedi.

Analistler, yeni çıkan ürünün televizyon satışından çok, Samsung'un kendi tanıtımını yapma çabalarını yansıttığını ifade etti. Daha önemlisi ise şirketlerin ne kadar hızlı şekilde seri üretime geçip OLED setlerinin maliyetini aşağı çekeceği.

Samsung, insan gözü için cisimleri yuvarlatılmış ekrandan izlemenin daha rahat olduğunu çünkü bu şekilde izleyici ve ekran arasındaki uzaklığın çoğu açıdan aynı olabildiğini söylüyor.

Şirket ayrıca 55 inçlik yuvarlatılmış ekranlı OLED setlerin satışına ilk olarak Güney Kore'deki 20 mağazada başlanacağını açıkladı. Ancak diğer ülkelerde satışın ne zaman başlayacağı konusunda bilgi verilmedi.

Samsung'un ekran üreten bölümü özellikle, aşırı ince, arka plan ışığı gerektirmeyen, bu sayede de mevcut ekranlara göre enerji tasarrufu sağlayan ışık özellikleri öne çıkarılan OLED teknolojisine büyük yatırım yaptı. Ancak büyük hacimde geniş ekranlar üretmenin önündeki teknolojik engeller de seri üretime geçmeyi zorlaştırıyor. Samsung, Galaxy telefonlar da dahil olmak üzere uzun zamandan bu yana küçük OLED ekranları akıllı telefonlarında kullanıyor.

Dünyayı OLED ekranlarla ilk tanıştıran ise 2007'de çıkardığı 11 inçlik bir modelle Sony oldu. Ancak şirket etkin bir şekilde daha büyük ekranların üretimini gerçekleştirmeyi başaramadı. OLED ekranların seri üretimindeki zorluklar nedeniyle Sony, tüketiciler LCD televizyonlara göre çok daha büyük rakamlar ödemek istemezse büyük kayıplarla karşı karşıya kalacağına karar verdi. Televizyon bölümü dokuz yıldan bu yana kar etmeyen Sony altı yıldan bu yana OLED ekran üretmedi.

Samsung ise, şirket bu teknolojide deneyim kazandıkça maliyetlerin de aşağı çekilebileceği umuduyla yıllardan bu yana OLED setlerinin reklamını yapıyor. Şirket bunun yanında 55 ve 65 inçlik ultra yüksek çözünürlüklü LCD ekran modellerini de tanıttı. (WSJ)

Kaynak: Star

Son Dakika Teknoloji Samsung Yuvarlatılmış Ekranlı Oled Televizyonların Satışına Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement