Sony, Edward Snowden'ı Film Yapacak - Son Dakika
Teknoloji

Sony, Edward Snowden'ı Film Yapacak

Sony, Edward Snowden\'ı Film Yapacak

Bakalım Amerika hükümeti bu işe ne diyecek?

16.05.2014 11:03
Mahmut Saral - -

Son yılların en çok konuşulan isimlerinden bir tanesi olan eski CIA çalışanı Edward Snowden'ın yaşadıkları film oluyor. Gazeteci Glenn Greenwald'ın yazdığı "No Place to Hide: Edward Snowden, the NSA and the US Surveillance State" isimli kitap, Snowden'ın verdiği bilgilerden yola çıkılarak hazırlandı ve Sony Pictures da bu kitabın film yapım haklarını satın aldığını duyurdu.


Snowden, gazeteci Greenwald ile Hong Kong'ta bir araya gelmiş ve bilinmeyenleri bir bir paylaşmaya başlamıştı. Sonrasını zaten biliyorsunuz. Amerika devleti tarafından istenmeyen adam ilan edilen Snowden, Rusya'ya sığınmıştı. Amerika'da Snowden'ın iade edilmesini, yargılanmasını ve hatta ölmesini isteyenler var. Snowden ise, özel hayatın neredeyse yok olduğunu, hemen her yerde insanların bilgileri dahilinde olmadan izlendiğini, dinlendiğini açıklayarak özellikle NSA'in yaptığı faaliyetleri ortaya dökmüş ve NSA'in büyük tepki toplamasına yol açmıştı.


Greenwald'ın hazırladığı kitap, 13 Mayıs itibarıyla satışa sunuldu ve şu an birçok online perakende sitesinde de satılıyor. Sony de bu hikayeyi beyazperdeye taşıyacak.


Sony, 2012'de de Zero Dark Thirty isimli gösterime sokmuştu. Bu filmde Usame Bin Ladin'in arama ve yakalanış süreci üzerine gidiliyordu. 40 milyon dolara çekilen film, 132 milyon dolar hasılat elde etmişti. Bakalım Edward Snowden'ın hikayesi nasıl bir ilgi görecek...



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Sony, Edward Snowden'ı Film Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement