Sony, Toshiba'nın Görüntü Sensörü Bölümünü Satın Alıyor - Son Dakika
Teknoloji

Sony, Toshiba'nın Görüntü Sensörü Bölümünü Satın Alıyor

Sony, Toshiba\'nın Görüntü Sensörü Bölümünü Satın Alıyor

Sony, Toshiba‘nın görüntü sensör departmanını tamamen satın almak için çalışmalara başladı.

28.10.2015 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Emre Çetinkaya - -

Son olarak geçtiğimiz haftalarda satışların başarısız olması halinde akıllı telefon pazarından çekilebileceği iddia edilen Sony, aksine yakında bu alanda bir satın almayla karşımıza çıkabilir.


Bir süredir teknoloji kulislerinde dolaşan Sony'nin, Toshiba'nın görüntü sensörü departmanını tümüyle satın alacağı söylentileri bugün itibariyle Sony tarafından onaylandı. Sony, Toshiba'nın CMOS görüntü sensörü bölümünü satın almak için görüşmelere başladı.


Gelen bilgilere göre iki şirket bu konuda anlaşmaya bir hayli yakın. Hatta bu satın almanın Mart 2016'da tamamlanması bekleniyor. Satın almanın tamamlanmasıyla birlikte Toshiba'nın Japonya, Oita'da sahibi olduğu bu alandaki tüm fabrika, ekipmanlar ve çalışanlar Sony'e geçmiş olacak.


Öte yandan Sony, görüntü sensörü işini bir hayli ciddiye alıyor. Zira firma, geçtiğimiz yıl iPhone 6 ve Galaxy S6 gibi cihazların görüntü sensörünü üretmişti. Hatta Sony, bu pazarda geçtiğimiz yıl %40'lık bir pay elde etmeyi başarmıştı. Bu satın almayla beraber Sony'nin bu pazardaki hakimiyeti biraz daha artacak.




Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Sony, Toshiba'nın Görüntü Sensörü Bölümünü Satın Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement