Tesla, Çin'de satılan 1,6 milyon elektrikli aracını geri çağırdı - Son Dakika
Teknoloji

Tesla, Çin'de satılan 1,6 milyon elektrikli aracını geri çağırdı

Amerikan elektrikli araç üreticisi Tesla'nın, Çin'de satılan 1,6 milyon elektrikli otomobili, otomatik direksiyon fonksiyonundaki problem nedeniyle geri çağırdığı bildirildi. Şirket, kazalara sebep olabilecek problemin düzeltilmesi için ithal "Model X", "Model S", "Model 3" ve "Model Y" elektrikli 1,6 milyon aracı geri çağırdı.

05.01.2024 15:23

Tesla, Çin'de sattığı 1.6 milyon elektrikli aracı geri toplama kararı aldı. Şirketten yapılan açıklamada otomobillerdeki otomatik direksiyon ve kapı kilitleme sistemlerindeki sıkıntı nedeniyle böyle bir kararın alındığı bildirildi.

Amerikan elektrikli araç üreticisi Tesla, sürücüleri tehlikeye sokabilen güvenlik riskleri nedeniyle Çin'de 1.6 milyon elektrikli aracı geri topluyor.

Tesla, Çin'de sürücülerin hayatını tehlikeye attığı gerekçesi ile 1.6 milyon elektrikli aracı geri topluyor

GERİ TOPLAMA KARARI KAZA RİSKİ NEDENİYLE ALINDI

Şirketten yapılan açıklamada, söz konusu otomobillerde otomatik direksiyon ve kapı kilitleme fonksiyonlarında sorunlar tespit edildiği bildirildi. Açıklamada, sorunlar nedeniyle kaza riskinin olduğu ifade edildi.

Tesla, Çin'de sürücülerin hayatını tehlikeye attığı gerekçesi ile 1.6 milyon elektrikli aracı geri topluyor

4 MODELDE SORUN VAR

Şirket, kazalara sebep olabilecek problemin düzeltilmesi için ithal "Model X", "Model S", "Model 3" ve "Model Y" elektrikli 1,6 milyon aracı geri çağırdı. Düzeltmelerin, Tesla'nın Pekin ve Şanghay'daki merkezlerinden, yazılım güncellemeleriyle uzaktan yapılabileceği belirtildi.

Tesla, Çin\'de satılan 1,6 milyon elektrikli aracını geri çağırdı

Son Dakika Teknoloji Tesla, Çin'de satılan 1,6 milyon elektrikli aracını geri çağırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement