Turkcell'in Araç Takip Çözümüyle Velilerin Gözü Arkada Kalmıyor! - Son Dakika
Teknoloji

Turkcell'in Araç Takip Çözümüyle Velilerin Gözü Arkada Kalmıyor!

Turkcell\'in Araç Takip Çözümüyle Velilerin Gözü Arkada Kalmıyor!

"Servis nerede kaldı?", "Çocuğum servise bindi mi?" sorularına son!

10.09.2010 13:48  Güncelleme: 14:21

Turkcell'in okul servislerine özel çözümleri sayesinde veliler çocuklarının okula gidip-gelişini cepten ya da internetten anlık olarak takip ediyor, hem içi rahat ediyor hem de zamandan tasarruf ediyor

Türkiye'nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, yeni öğretim yılına sayılı günler kala ailelerin gündemine giren "güvenli ulaşım" konusunda velilerin endişelerini gidermek isteyen okul yönetimi ve okul servislerine son derece pratik bir çözüm sunuyor.

Turkcell Araç Takip çözümü sayesinde ebeveynler, çocuklarının okul servisine binip binmediğini, servisten inip-inmediğini, servisin nerede olduğunu internet ya da cep telefonundan anlık olarak takip edebiliyor. Çoçuğunu servise kendisi teslim eden ya da servisten inişinde karşılamak isteyen veliler araç eve yaklaştığında cep telefonlarına uyarı mesajı gönderilmesini isteyebiliyor. Bu sayede velilerin hem gözü arkada kalmıyor hem de servisin gelişini bekleyerek vakit kaybetmiyor. Ayrıca araçların hız ve güzargah ihlalleri de sürekli takip altında olduğu için Araç Takip Çözümüşoförlerini de güvenli sürüşe teşvik ediyor.

SIM kart takılan araçların GPS sistemi kullanılarak uydu haritası üzerinden izlenilmesini sağlayan Turkcell Araç Takip çözümü Türkiye genelinde 150 bin araçta kullanılıyor. Turkcell Araç Takip, yüzde 30'lara varan yakıt tasarrufu sağlarken, bakım maaliyetlerini de yüzde 10 oranında düşürüyor.

Okul yolunda güvenli ulaşım için örnek projeler

Bursa'daki Ece-Mer Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin güvenliği için Turkcell'in Araç Takip çözümünü tercih eden okullardan… Çözüm ortağı Solit'in geliştirdiği proje ile velilerin evlerinin konumu haritada işaretlendi. Servis aracı velilerin evlerine 200 metre yaklaştığında sistemde tanımlı olan veliye 3 kez uyarı çağrısı bırakılıyor. Çağrı sonrası veli öğrenciyi güvenli bir şekilde okul servisine teslim ediyor.

Adana Gündoğdu Koleji de 78 adet öğrenci servisi için Turkcell'in iş ortağı Arvento'nun Araç Takip çözümünü tercih etti. Bu sayede veliler, okulun internet sitesi üzerinden kendilerine verilmiş olan kullanıcı adı ve şifre ile çocuklarının bulunduğu aracı anlık olarak takip edebiliyor.

600 öğrencisi bulunan Alanya Bahçeşehir Koleji de Araç Takip sayesinde enlem ve boylam bilgilerini kullanarak öğrencinin servisle nereye bırakıldığı belirliyor ve SMS ile velileri bilgilendiriyor. Proje kapsamında servislere data hattı bulunan cihazlar yerleştirilerek öğrencinin servise velinin belirlediği lokasyondan binip binmediği, okula saat kaçta geldiği gibi bilgilere ulaşmak da mümkün olacak. Alanya Bahçeşehir Koleji bu projede Turkcell iş ortağı Mobiliz ile birlikte çalıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Teknoloji Turkcell'in Araç Takip Çözümüyle Velilerin Gözü Arkada Kalmıyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement