Vodafone ve WWF, Sıfır Atık Misyonu İçin İşbirliği Yapıyor - Son Dakika
Teknoloji

Vodafone ve WWF, Sıfır Atık Misyonu İçin İşbirliği Yapıyor

Vodafone ve WWF, Sıfır Atık Misyonu İçin İşbirliği Yapıyor

Vodafone ve WWF, karbon emisyonlarını azaltma ve e-atıkları ortadan kaldırma hedeflerini desteklemek için büyük bir işbirliği başlattı. 'Gezegen İçin Bir Milyon Telefon' projesi kapsamında, eski telefonları bağışlayan veya geri dönüştüren müşterilere WWF koruma projelerine bağış yapma fırsatı sunulacak. Bu proje ile yaklaşık 50 kg CO2e tasarruf edilecek ve ham madde çıkarma ihtiyacı ortadan kalkacak. Ayrıca, Vodafone'un dijital ağları ve teknolojileri ile iklim değişikliği ile mücadelede önemli bir etki sağlanacak.

19.01.2024 02:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaşantımızda çok dillendirilmese de önemli bir etkiye sahip olan sıfır atık misyonu geleceğimiz için vazgeçilmez unsurlardan biri. Normal şartlarda kutu açılışlarını çok severiz, ancak bugün ofisimizde bulunan iPhone 6'yı neden kutusunu kapattığımızı anlattık. Vodafone ve WWF projesi ne sunuyor?

iPhone 6'yı nasıl değerlendirdim?

Vodafone & WWF iş birliği ve "Gezegen için 1 Milyon Telefon" projesi hakkında daha detaylı bilgi edinmek için tıklayın

Vodafone & WWF Instagram filtresini kullanarak doğanın yanında durmak için tıklayın

Vodafone ve WWF, duyurulan büyük bir küresel işbirliği ile, Vodafone'un 2040'a kadar karbon emisyonlarını 'net sıfır'a indirme hedeflerini destekleyecek ve e-atıkları ortadan kaldırmaya, mobil telefonlar için daha döngüsel bir ekonomiyi teşvik etmeye yardımcı olacak. İşbirliği, Vodafone'un döngüsel ekonomi stratejisini hızlandırmak ve iyileştirmek için yeni bir program olan "Gezegen İçin Bir Milyon Telefon" ile başlıyor.

Yeniden üretilmiş bir akıllı telefon satın almak, yaklaşık 50 kg CO2e (Karbon Dioksit Eşdeğeri) tasarruf etmeyi sağlar – bu, yeni üretilmiş eşdeğer bir akıllı telefona göre iklim değişikliğine katkısını %87 daha düşük yapar – ve 76.9 kg ham madde çıkarma ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

Program, Vodafone'un Avrupa ve Afrika'daki müşterilerini eski cihazlarını bağışlamaya teşvik ederek veya sorumlu bir şekilde geri dönüştürerek sosyal amaçlara bağış yapmak üzere ticaretin bir parçası olarak eski cihazlarını teslim etmeye teşvik edecek. 22 Kasım 2022'den itibaren program kapsamında toplanan her telefon, Vodafone tarafından dünya çapındaki WWF koruma projelerine karşılık gelen yerel para birimi cinsinden karşılığı kadar bağışlanacak.

Vodafone ve WWF, Sıfır Atık Misyonu İçin İşbirliği Yapıyor

Vodafone'un WWF ile üç yıllık ortaklığı, Avrupa ve Afrika'daki Vodafone pazarlarında başlatılacak stratejik girişimleri içerecek. Bu girişimler, Vodafone müşterilerinin daha sürdürülebilir seçimler yapmalarına yardımcı olacak uygulamaları ve Güney Afrika, Almanya ve Birleşik Krallık'ta doğa koruma ve sürdürülebilirlik sorunlarına çözüm bulmada mobil teknolojiyi kullanacak projeleri içerecek.

Vodafone, çevre etkisinin şirketin faaliyetleri üzerinde bir maliyet getirmemesi gerektiğine inanıyor ve şirketin faaliyetlerinin etkisini azaltma konusunda kararlıdır. Vodafone'un dijital ağları ve teknolojileri, enerji tasarrufu yaparak, doğal kaynakları daha verimli kullanarak ve daha döngüsel bir ekonomi yaratarak iklim değişikliği ile mücadelede önemli bir etkiye sahip.

Vodafone, 2040'a kadar tam değer zincirinde 'net sıfır' karbon emisyonlarına ulaşma çabasında, iş müşterilerinin 2030'a kadar kendi karbon emisyonlarını 350 milyon ton azaltma çabasında. Vodafone ayrıca cihaz atığını azaltma çabalarını sürdürüyor ve ağındaki atıkların %100'ünü yeniden kullanma, satma veya geri dönüştürme hedefine karşı ilerliyor.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Vodafone ve WWF, Sıfır Atık Misyonu İçin İşbirliği Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement