Amasya'da Kaçak Tur ve Rehber Denetimi Yapıldı - Son Dakika
Turizm

Amasya'da Kaçak Tur ve Rehber Denetimi Yapıldı

Amasya\'da Kaçak Tur ve Rehber Denetimi Yapıldı

Amasya'da, seyahat acenteleri ve tur rehberlerine karşı ortaya çıkan haksız rekabeti önlemek amacıyla denetimler tüm hızıyla devam ediyor. Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, TÜRSAB ve TUREB görevlileri ile kolluk kuvvetinden oluşturulan komisyon tarafından yapılan denetimlerde, kanuna göre gezi turlarının Seyahat Acenteleri üzerinden düzenlenmesi ve kokartlı turizm rehberi bulundurulması gerektiği vurgulandı.

14.08.2023 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seyahat acenteleri ve tur rehberlerine karşı, ortaya çıkan haksız rekabeti önlemek amacıyla Amasya'da kaçak tur ve rehber denetimi yapıldı.

Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Turist Rehberliği Birliği (TUREB) görevlileri ile kolluk kuvvetinden oluşturulan komisyon tarafından yapılan denetimler tüm hızıyla devam ediyor.

Denetimlere katılan Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürü Bilal Eken, "İlimizde kaçak tur ve rehber denetimleri rutin olarak devam etmektedir. Kanuna göre, gerek kamunun gerekse gerçek kişilerin düzenleyeceği gezi turlarını Seyahat Acenteleri üzerinden yapmaları ve kokartlı turizm rehberi bulundurmaları gerekmektedir. Biz de bu kapsamda haksız rekabetin önüne geçmek ve engellemek için denetimlerimize devam ediyoruz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Turizm Amasya'da Kaçak Tur ve Rehber Denetimi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement