Bitlis'te doğa severler Nemrut Kalderası'nda kamp yapıyor - Son Dakika
Turizm

Bitlis'te doğa severler Nemrut Kalderası'nda kamp yapıyor

Bitlis\'te doğa severler Nemrut Kalderası\'nda kamp yapıyor

Bitlis'in Tatvan ilçesine gelen yerli ve yabancılar, Türkiye'nin en büyük krater gölünü barındıran Nemrut Kalderası'nda kamp yapmayı tercih ediyor. Doğa, vahşi yaşam ve uzay gözlemciliği yapan Bitlis Eren Üniversitesi Doktor Öğretim Üyesi Cihan Önen, bölgenin doğal güzelliklere ve eşsiz yıldız manzarasına sahip olduğunu ifade etti.

10.10.2023 12:17  Güncelleme: 12:36

Bitlis'in Tatvan ilçesine gelen yerli ve yabancılar ziyaretçiler, Türkiye'nin en büyük krater gölünü bünyesinde barındıran Nemrut Kalderası'nda kamp yapmayı tercih ediyor.

Yurt içi ve yurt dışından kente gelen kente gelen doğaseverler, Nemrut Kalderası'nda belirledikleri alanlarda çadırlarını kurarak doğayla iç içe zaman geçiriyor.

Bölgede doğa, vahşi yaşam ve uzay gözlemciliği yapan Bitlis Eren Üniversitesi Doktor Öğretim Üyesi Cihan Önen, ziyaretçilerin, Nemrut Krater Gölü civarında, Süphan Dağı eteklerinde, Aygır Gölü ve Van Gölü kıyılarında kamp yaptığını söyledi.

Yıllardır Bitlis bölgesindeki doğal alanları ve gökyüzünü gözlemleyerek fotoğraflarla kayıt altına aldığını belirten Önen, bölgenin doğal güzelliklere ve eşsiz yıldız manzarasına sahip olduğunu ifade etti.

Önen, " Almanya, İsveç ve Norveç gibi Avrupa'nın birçok ülkesinden son zamanlarda özellikle kamp için Bitlis'e gelenlerin sayısı arttı. Yurt içinden gelenlerin sayısında da artış olduğuna tanık oldum." dedi.

Son zamanlarda Nemrut Kalderası'nda ayı popülasyonunun arttığını anlatan Önen, ziyaretçilerin daha güvenli yerleri tercih ettiğini dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Turizm Bitlis'te doğa severler Nemrut Kalderası'nda kamp yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement