Adana'da çocuklar, arkadaşlarını kaybettikleri sulama kanalında yüzüp kaldırımda güneşlendi - Son Dakika
Yaşam

Adana'da çocuklar, arkadaşlarını kaybettikleri sulama kanalında yüzüp kaldırımda güneşlendi

Adana'da sıcakların artmasıyla birlikte birçok çocuk ve genç, serinlemek için yasak olan sulama kanallarına giriyor. Ancak bu tehlikeli davranış, her yıl birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden oluyor. Arkadaşlarını kaybeden çocuklar bile kanala atlayıp yüzmeye devam ediyor. Sulama kanalında yüzerken akrobatik hareketler yapan çocuklar, kaldırımda da güneşleniyor. Çocuklar, ölen arkadaşlarının yüzme bilmediğini söyleyerek tehlikeye aldırmıyor.

20.06.2023 09:39

Sıcaklar arttı, tehlike başladı...Çocuklar, arkadaşlarını kaybettikleri sulama kanalında yüzüp kaldırımda güneşlendi

Adana'da yanlarında arkadaşları ölen çocuklar, 'Onlar yüzme bilmiyordu' diyerek sulama kanalına girmekten vazgeçmemesi dikkat çekti

ADANA - Adana'da bir çok gencin hayatını kaybetmesine rağmen halen sulama kanalında yüzenler pes dedirtti. Arkadaşlarının yanlarında öldüğünü belirten çocuklar, kanala atlayıp yüzmeye devam ederken, kaldırımda da güneşlendiler.

Ülke genelinde olduğu gibi Adana'da da hava sıcaklıkları artmaya başladı. Çoğu çocuk ve genç ise her sene olduğu gibi bu yılda serinlemek için kendilerini girilmesi yasak olan sulama kanallarına attı. Her yıl onlarca kişinin boğulduğu kanalda canlarını hiçe sayarak yüzen çocukların suya atlarken yaptıkları akrobatik hareketler ise dikkat çekti. Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesi'nde bulunan DSİ'ye ait sulama kanalına caddeden koşarak atlayıp yüzen çocuklar kazaya davetiye çıkartırken kanala girdikten sonra ise uzun süre tehlikelere aldırmadan yüzmeye devam etti.

Çocukların sulama kanalına atlarken Adana şivesiyle söyledikleri "Fark ederse kahrolayım, "Buradan 81 ile meydan okuyorum, güvenen varsa kendine hodri meydan, Yakala dayı" gibi sözleri ise gülümsetti. Ayrıca gençler, sulama kanalından çıktıktan sonra kaldırıma yatarak güneşlendi.

"Ölen arkadaşlar yüzmeyi bilmiyor"

Sulama kanalında yüzmekten ve ölmekten korkmadığını belirten 12 yaşındaki Muhammed Ahmet, "Hava çok sıcak. O nedenle burada gelip yüzüyoruz. Ölmekten korkmuyorum. O ölen arkadaşlar yüzmeyi bilmiyor" dedi.

14 yaşındaki Enes Gezer de, "Tehlikeli ama Adana çok sıcak o nedenle yüzüyoruz. Yüzerken korkmuyorum. Buraya yüzme biliyorum deyip atlayanlar korkup öldüler. Çok mücadele ettik ama kurtaramadık. 2 kişi benim yanımda vefat etti. Ben korkmuyorum" dedi.

Adana\'da çocuklar, arkadaşlarını kaybettikleri sulama kanalında yüzüp kaldırımda güneşlendi
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Adana'da çocuklar, arkadaşlarını kaybettikleri sulama kanalında yüzüp kaldırımda güneşlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement