Ayakkabı Kokusundan Kurtulmak İster Misiniz? - Son Dakika
Yaşam

Ayakkabı Kokusundan Kurtulmak İster Misiniz?

Ayakkabı Kokusundan Kurtulmak İster Misiniz?

İş temposu, sağlıksız ayakkabılar, ayak mantarı ve çeşitli nedenlerle ayaklarınızda koku sorunu yaşıyorsanız, ayakkabı kokusundan kurtulma yöntemleri, sizin için çözüm olacak.

16.02.2019 14:35

Sosyal ortamlarda sorun çıkaran ayakkabı kokusundan kurtulmak için birçok yolu denediniz. Ama kokudan kurtulamadınız. Ayakkabı kokusundan kurtulma yöntemleri ile sağlıklı ve mis gibi kokan ayaklara sahip olacaksınız.

AYAKKABI KOKUSU NEDEN OLUR?

Ayakkabı kokusu birçok nedenle ortaya çıkabilir. Ayak mantarı başlıca sebeplerindendir. Bunun dışında zararlı kimyasallarla üretilmiş ayakkabılar, ıslak çorap giyme, gün boyu ayakkabıyı çıkarmak ve aynı ayakkabıyı uzun süre kullanmak gibi nedenler ayak kokusu oluşumuna sebep olmaktadır. Ayakkabı kokusunu gideren yöntemlerle bu sorundan büyük oranda kurtulmanız mümkündür.

Ayakkabı Kokusundan Kurtulmak İster Misiniz?

TURUNÇ KABUĞU

Limon, portakal, greyfurt ve mandalina gibi turunçların kabuklarıyla doğal şekilde ayakkabı kokusundan kurtulabilirsiniz. Turunç kabuklarını akşam ayakkabınızın içine koyun ve sabaha kadar bekletin. Mis gibi kokan ayakkabılarınızı ertesi gün kullanmaya devam edebilirsiniz.

KARBONAT

Ayakkabının içine birer çay kaşığı karbonat dökün. Saç kurutma makinesini soğuk ayarda açın ve ayakkabıya tutun. Karbonatın ayakkabının her tarafına dağılmasını sağlayın. Daha sonra ayakkabıyı güneş görmeyen kuru bir yere bırakın. 12 saat bekledikten sonra ayakkabıda koku kalmayacaktır.

Ayakkabı Kokusundan Kurtulmak İster Misiniz?

TALK PUDRASI

Özellikle yaz aylarında ciddi bir sorun haline gelen ayakkabı kokusu, talk pudrası ile sorun olmaktan çıkıyor. Ayakkabı içine pudra döküp sallayın. Kokunun gittiğini göreceksiniz.

AYAKKABI TABANLIĞI

Ayakkabı tabanlarınızın çeşitli nedenlerle neme maruz kalması, ayakkabı kokusu oluşumuna neden olabilir. Bu durumu önlemek için antibakteriyel ayak tabanlığı kullanmanız gereklidir.

Ayakkabı Kokusundan Kurtulmak İster Misiniz?

KOKU GİDERİCİ SPREY

Ayakkabı kokusunu gidermek için endüstriyel ürünler de geliştirilmiştir. Marketten ayak kokusu giderici sprey alın. Kullanma talimatına göre kullanarak ayakkabı kokusundan kurtulabilirsiniz. Sprey alırken ayak spreyi ve ayakkabı kokusu giderici sprey arasında fark olduğun bilmenizde fayda var. Yanlış ürünü almamak için dikkatli olmalısınız.

Son Dakika Yaşam Ayakkabı Kokusundan Kurtulmak İster Misiniz? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement