Bodrum'da yaralı yaban hayvanları tedavi ediliyor - Son Dakika
Yaşam

Bodrum'da yaralı yaban hayvanları tedavi ediliyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan hayvan bakımevinde yaralı yaban hayvanları tedavi ediliyor. Bukalemun, martı, kumru yavrusu, şahin ve kaplumbağa gibi yaralı hayvanların tedavileri devam ediyor. Tedavisi tamamlanan hayvanlar daha sonra doğa koruma ve milli parklar şefliğine teslim edilecek.

17.08.2023 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan bukalemun Torba Geçici Hayvan Bakımevi'nde tedavi altına alındı. Yaralı bukalemunun yanı sıra bakımevindeki pençesi kırılan şahin, kabuğu kırılan kaplumbağa ve kanadına misina dolanan martının da tedavi edildikten sonra yeniden doğal yaşam ortamına bırakılacağı belirtildi.

Ortakent Mahallesi Deniz Sokak'ta vatandaşlar, yaralı halde bukalemun buldu. Vatandaşlar, bukalemunu Torba Geçici Hayvan Bakımevi yetkililerine teslim etti. Gözünün kanadığı belirlenen bukalemun tedavi altına alındı. Barınak veterinerlerinden Kubilay Cici, "Vatandaşımızın yol kenarında bulduğu ve kanaması olan bukalemunu hemen tedaviye alıp ilk muayenesini yaptık. Kanamanın gözünden kaynaklandığını tespit edip, bölgeyi temizledik ve antibiyotik tedavisine başladık. Dişi olan Akdeniz bukalemunu bu bölgede çok yaygındır. Bukalemunun tedavisinin takibini yapıyoruz. 1 hafta daha tedaviye devam edip durumuna bakacağız" dedi. Yetkililer tarafından bu hafta barınağa getirilen kanadına misina dolanan martı, halsiz kumru yavrusu, pençesi kırılan şahin ve kabuğu kırılan kaplumbağanın da tedavisinin devam ettiği belirtildi. Sağlık kontrolleri tamamlanan hayvanlar, muayene ve tedavilerinin ardından Milas Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği'ne teslim edilecek. Bukalemun, yeniden doğal yaşam ortamına bırakılacak.

'BAKIM, KONTROL VE TEDAVİLERİ DEVAM ETTİRECEĞİZ'

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, belediyenin sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Aras, "Veteriner İşleri Müdürlüğümüz, sokak hayvanlarıyla beraber doğadaki bütün canlıların tedavilerini ve bakımlarını belediyenin yetkileri ölçüsünde yapmaya gayret ediyor. Bundan sonraki süreçte de veteriner hekimlerimizle tüm canlıların doğal yaşam haklarını savunarak elimizden geldiğince bakım, sağlık kontrolü ve tedavileri dikkatle devam ettireceğiz" diye konuştu.

Bodrum\'da yaralı yaban hayvanları tedavi ediliyor
Kaynak: AA

Son Dakika Yaşam Bodrum'da yaralı yaban hayvanları tedavi ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement