Çok İçki İçince Kuş Beyinli mi Oluyoruz? - Son Dakika
Yaşam

Çok İçki İçince Kuş Beyinli mi Oluyoruz?

Çok İçki İçince Kuş Beyinli mi Oluyoruz?

Alkolün insan beynine etkisini ölçmek için, güzel melodiler seslendiren zebra ispinozu seçildi. Alkolik kuşların davranışları, sarhoş insanların davranışlarına benziyor.

08.04.2015 15:58  Güncelleme: 14:07

Oregon Sağlık ve Bilim Üniversitesi araştırmacıları, insan beynine alkolün etkisini ölçmek için Zebra İspinozu adındaki kuşu seçti.

KUŞLARI SARHOŞ EDİP DENEK OLARAK KULLANDILAR

Araştırmacılar, kuşların, insanların dil kullanımı konusundaki becerilerini araştırmak için çok iyi bir örnek oluşturduğunu düşünüyor. Her Zebra İspinozu, çiftleşmek için, imza olarak görülebilecek kadar birbirinden farklı, kendisine özgü melodiye sahip. Araştırmacı Christopher Olson, sabahları kuşların sularına meyva suyuyla karıştırarak yüzde 6 oranında alkol eklediklerini söylüyor.

KUŞLAR KAFAYI BULUNCA ŞARKI SÖYLEMEYE BAŞLIYOR

Olson, kuşların alkolü önemli ölçüde tolere ettiklerini ve içmeye istekli davranışlar sergilediklerini aktırırken, bir süre sonra kuşların alkol aldıktan sonra şarkı söylemeyi daha çok sevdiklerini gözlemlediklerini söyledi. Ancak, kuşların sesi, biraz kısık, dağınık ve bozuk çıkıyordu. Tablo, içince barlarda şarkı söyleyen, şarkı sözlerini karıştıran, sesi bozulan insan davranışlarını hatırlattı. En fazla etki ise genç kuşlarda görüldü. Yaşlı kuşlarla kıyaslandığında, sularına yüzde 3 oranında ethanol katılan genç kuşlarda daha çabuk etki gözlendi.

"ALKOL GENÇ İNSANLARA DAHA FAZLA ZARAR VERİYOR"

Zebra İspinozları, yuva kurmadan önce, birçok farklı melodileri test etme ve belirli bir süre sonra kendi melodilerini kurma eğilimi gösteren kuşlar. Fakat, "alkolik" ispinozlar, 55 gün sonra artık farklı melodiyi aramayı bırakıp, sade, tekdüze bir melodiyi seçti. Bu durum alkolün kuşların beynine zarar vererek, öğrenme yeteneğini körelttiğini gösteriyor. Araştırmacılar, genç insanlara alkolün daha fazla zarar verdiğini belirtiyorlar.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Yaşam Çok İçki İçince Kuş Beyinli mi Oluyoruz? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • oflu: Al sana kemalist gençliği 15 19 Yanıtla
  • SAMİ SARI: Evet aynen öyle yemin ile söylüyorum 19 yaşında başladım askere gittim yazlık bölgede sosyal tesis olduğu için alkol de vardı olduğum askeri tesis de tam da alkol olan bölüme barcı olarak verdiler beni orada da kurtulamadım yaş oldu 30 yedi ay tövbe ettim şimdi o kadar rahatım ki eskide o kadar bilgi bırakmışım ki 19 yaşından sonrası kesik kesik hayat yaşamışım gerçekten içmeyin demiyorum ama ben keşke hiç başlamasaydım diyorum insanın beynini bitiriyor ama ben her gün içiyordum nerdeyse şimdi kitap aldım bir sürü artık o kaybettiğim bilgileri geri toplayıp hayata daha bilgili kültürlü insan olarak devam edeceğim 23 2 Yanıtla
  • shiqtare: içenlerde kuş kadar akıl olsa zaten içmeyecekler 20 5 Yanıtla
  • 55: Islam ahlaki eksik 19 4 Yanıtla
  • oflu: Pardon burası izmirmi 10 12 Yanıtla
  • Laz uşağı: Yavrum benim. YAŞASIN ALKOLİZM 6 15 Yanıtla
  • imam: iç bebegim sana içmek yakışıyor 6 13 Yanıtla
  • oflu: Abi bu izmir niye böyle 9 10 Yanıtla
  • Nusaybinli..: İğrenç ayyaşlar!.. 14 2 Yanıtla
  • Heman: Hatunun pozisyonuda çok fenaymış ne iştiyse artık 11 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement