Depremzedeler Konteyner Çarşıda Alışveriş Yapıyor - Son Dakika
Yaşam

Depremzedeler Konteyner Çarşıda Alışveriş Yapıyor

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası oluşturulan konteyner kentlerde, iş yerleri yıkılan veya ağır hasar alan esnaf için konteyner çarşılar oluşturuldu. Depremzedeler, mini alışveriş merkezine dönüşen konteyner çarşıda günlük ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

03.11.2023 09:49  Güncelleme: 09:53

Konteyner kentin mini alışveriş merkezi

Depremzedeler konteyner çarşıda alışveriş yapıyor

KAHRAMANMARAŞ - Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası oluşturulan konteyner kentlerde, iş yerleri yıkılan veya ağır hasar alan esnaf için konteyner çarşılar oluşturuldu.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası binlerce iş yeri hasar almış, kentte faaliyet gösteren binlerce esnaf iş yerini kaybetmişti.

Depremin merkezi olan şehirde, konteyner kentlerde kurulan çarşıda depremzede vatandaşlar günlük ihtiyaçlarının büyük bir bölümünü karşılayabiliyor.

Mini alışveriş merkezine dönüşen konteyner çarşıda bakkal, lokanta, ayakkabı, tuhafiye ve giyim esnafları yine Dulkadiroğlu ilçesi Karacasu Mahallesindeki konteynerlerde depremzedelere hizmet veriyor.

Karacasu Mahallesinde bulunan konteyner çarşıda esnaf olan Musa Pişirici, "Daha önce çarşıda çalışıyorduk. Depremde iş yerimiz yıkıldı. Devletimiz milletimiz sağ olsun bizi buraya getirdi. Şimdide hayata tutunmaya çalışıyoruz. Tüm depremzedelerimiz buralara geliyorlar. Gücü olan var olmayan var. Maalesef ki şuan hayat şartları pahalandı. Burada 80 lira olan döneri, 45 liraya veriyoruz. Bu alana yani 5. Etaba şekercimiz, tuhafiyemiz, kasap dükkanımız, kunduracımız, bazlamacımız açıldı." ifadelerini kullandı.

Depremzedeler Konteyner Çarşıda Alışveriş Yapıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Depremzedeler Konteyner Çarşıda Alışveriş Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement