Edirne'de Şekerlemeciler Bayram Sofralarını Osmanlı Saray Lezzetleriyle Tatlandırıyor - Son Dakika
Yaşam

Edirne'de Şekerlemeciler Bayram Sofralarını Osmanlı Saray Lezzetleriyle Tatlandırıyor

Edirne\'de Şekerlemeciler Bayram Sofralarını Osmanlı Saray Lezzetleriyle Tatlandırıyor

Edirne'de şekerlemeciler, bayram sofralarını Osmanlı saray mutfağından miras lezzetlerle tatlandırmak için yoğun mesai yapıyor. Badem ezmesi, kavala kurabiyesi ve kallavi kurabiye gibi tatlıları üreten şekerlemeciler, gelen talebe cevap verebilmek için üretim kapasitelerini artırdı. Şekerlemeciler, Osmanlı'dan miras tatlıların üretimini yaparak, bayramların vazgeçilmezi olan asırlık lezzetleri vatandaşların beğenisine sunuyor. Bayram dolayısıyla üretimlerini iki katına çıkaran şekerlemeciler, gece gündüz çalışarak vatandaşların taleplerini karşılamaya çalışıyor.

22.06.2023 13:22  Güncelleme: 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de şekerlemeciler, bayram sofralarını Osmanlı saray mutfağından miras lezzetlerle tatlandırmak için yoğun mesai yapıyor.

Kentte bayram sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden badem ezmesi, kavala kurabiyesi ve kallavi kurabiye gibi tatlıları üreten şekerlemeciler, gelen talebe cevap verebilmek için üretim kapasitelerini artırdı.

Edirneli şekerlemeci Arif Meriç, AA muhabirine, kentteki şekercilerde tatlı bir yoğunluk yaşandığını söyledi.

Osmanlı'dan miras tatlıların üretimini yaptıklarını, bereketli bir dönem yaşandığını ifade eden Meriç, asırlık lezzetlerin bayramların vazgeçilmezi olduğunu anlattı.

Meriç, şunları kaydetti:

"Bayramlar tatlılarıyla güzel oluyor. Atalarımızdan miras birçok lezzet var. Badem ezmesi, kavala kurabiyesi, kallavi kurabiyesi ve lokumlar bayramda çok rağbet görüyor. Vatandaşların talebini karşılamak için bugünlerde gece gündüz çalışıyoruz. Yetiştirmek için gayret sarf ediyoruz. Edirne'den ve Türkiye'nin her yerinden siparişler alıyoruz. Bu bayramda da kimseyi tatlısız bırakmayacağız."

Şekerlemeci Kemal Kılıç da bayram dolayısıyla üretimlerini iki katına çıkardıklarını ifade etti.

Şekerlemecilerde bayram bereketi yaşandığını dile getiren Kılıç, Osmanlı saray lezzetlerine vatandaşların ilgi gösterdiğini vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yaşam Edirne'de Şekerlemeciler Bayram Sofralarını Osmanlı Saray Lezzetleriyle Tatlandırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement