İzmir Depremzede Konaklama Merkezi Kapatılıyor - Son Dakika
Yaşam

İzmir Depremzede Konaklama Merkezi Kapatılıyor

İzmir Depremzede Konaklama Merkezi Kapatılıyor

İzmir depreminden sonra kurulan Geçici Konaklama Merkezi'nin 30 Eylül'de kapatılacağı öğrenildi. Depremzede vatandaşlar, gidecek bir yerlerinin olmadığını söyleyerek, kendilerine bir alternatif sunulmamasından yakındı.

21.09.2023 23:04  Güncelleme: 23:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konteyner kent kapanıyor, depremzedeler isyanda

İzmir'deki geçici konaklama merkezi kapanıyor, depremzedelere 'Çıkın' dendi

"Kararı görünce depremi yeniden yaşadık"

İZMİR - İzmir depreminden sonra depremzedeler için kurulan Geçici Konaklama Merkezi'nin 30 Eylül'de kapatılacağı öğrenildi. Çoğunlukla Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen vatandaşların kaldığı konteyner kentte, gelen tebligatla konteynerleri boşaltılmak istenen depremzedeler ise gidecek bir yerlerinin olmadığını söyleyerek karara isyan etti.

30 Ekim 2020'de İzmir'de meydana gelen ve 117 kişinin hayatını kaybettiği depremin ardından, Bayraklı'da kurulan İzmir Valiliği AFAD Bayraklı Geçici Konaklama Merkezi'nin 30 Eylül tarihinde tamamen kapatılacağı öğrenildi. Bayraklı Geçici Konaklama Merkezi Yönetimi tarafından, konteyner kentte bulunan depremzedelere tebliğ edilen belgede, demirbaş eşyalarla birlikte çıkış işlemlerini yaptırmaları ve konteynerleri tahliye etmeleri istendi. Çoğunluğunu 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş'taki depremden etkilenen vatandaşların oluşturduğu Geçici Konaklama Merkezi sakinleri ise duruma tepki gösterdi. Gidecek bir yerlerinin olmadığını söyleyen depremzedeler, kendilerine bir alternatif sunulmamasından da dert yakındı.

"Kararı görünce depremi yeniden yaşadık"

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinden gelen ve depremde evleri ağır hasar gördüğü için İzmir'deki Geçici Konaklama Merkezine yerleştirilen Mehmet Sandal, "Bu tebligatta ayın 30'unda buranın kapanacağı söylendi. Başımızın çaresine bakın diyorlar. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Kalacak yerimiz yok şu anda" dedi.

Malatya'dan konteyner kente gelen Serpil Taşezen ise, "Oradaki evimiz kiraydı. Ağır hasarlıydı ve yıkıldı. Kısa süre önce buraya geldik ama burada da bize 30 Eylül'e kadar çıkmamız gerektiği söylendi. Bizim gidecek yerimiz yok. Barınak istiyoruz. Ben yüzde 60 engelliyim. Bu kararı gördükten sonra adeta depremi yeniden yaşadık. Yetkililere soruyoruz, 'Başınızın çaresine bakın' diyorlar. Memleketinize gidin diyorlar, memleket mi kaldı? Ne Kahramanmaraş kaldı, ne Malatya, ne Hatay. Nereye gidelim biz" açıklamasında bulundu.

Adıyaman'dan gelen Semra Şaraldı, ise "Arazi sahibiyle anlaşmaları bitmiş herhalde. Konteynerlere alternatif bir yer de göstermiyorlar bize. Başka bir konteyner kent kurulsun ona da razıyız" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam İzmir Depremzede Konaklama Merkezi Kapatılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement