Rektör Gönen'in Kudüs'le İlgili Kınama Mesajı - Son Dakika
Yaşam

Rektör Gönen'in Kudüs'le İlgili Kınama Mesajı

Rektör Gönen\'in Kudüs\'le İlgili Kınama Mesajı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Kudüs’ün ABD Başkanı tarafından İsrail’in başkenti olarak tanınmasıyla ilgili kınama mesajı yayınladı.

08.12.2017 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Kudüs'ün ABD Başkanı tarafından İsrail'in başkenti olarak tanınmasıyla ilgili kınama mesajı yayınladı.

Gönen, mesajında, "Üç semavi dinin kültür başkenti ve insanlık tarihinin en kadim kültür merkezlerinden biri olan Kudüs'ün ABD Başkanı'nın talihsiz açıklaması ile İsrail'in başkenti ilan edilmesini şiddetle kınıyorum. İslam aleminin en mukaddes emanetlerine ev sahipliği yapan Kudüs'ün tüm kültürel kimliklerinin yok sayılarak siyasi bir başkent olarak ilan edilmesi, bölge barışına vurulan ağır bir darbedir. Bu talihsiz açıklamanın bölgede uzun süredir Filistin ve İsrail arasında devam etmekte olan çatışma ortamını körükleyeceği, gerilimi yükselteceği aşikardır. Tüm dünya kamuoyunun bölgede barışın temini için çaba göstermesi gerekirken, hesapsızca atılan bu gibi siyasi adımlar mazlum Ortadoğu halkı için barış ihtimalini azaltmaktadır. ABD Başkanı'nın Kudüs için yaptığı bu açıklamayı şiddetle kınıyor, tüm insanlık için acı neticelere yol açabilecek bu karardan bir an önce vazgeçilmesini temenni ediyorum. Tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Rektör Gönen'in Kudüs'le İlgili Kınama Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement