Sevimli Kirpiler Doğal Ortamlarına Kavuştu - Son Dakika
Yaşam

Sevimli Kirpiler Doğal Ortamlarına Kavuştu

Aydın'ın Yenipazar ilçesinde tarlada bulunan beş yavru kirpi, doğa koruma ekiplerine teslim edilerek gözetim altında gelişimlerini tamamladıktan sonra doğal ortamlarına bırakıldı. Yaşlı kadının duyarlı davranışı doğa koruma ekipleri tarafından takdir edildi.

19.06.2023 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sevimli kirpiler doğal ortamlarına kavuştu

İki ay önce tarlada bulunmuşlardı

AYDIN - Aydın'ın Yenipazar ilçesinde iki ay önce tarlada bulunarak doğa koruma ekiplerine teslim edilen sevimli yavru kirpiler, gözetim altında gelişimlerini tamamlamaları üzerine doğal ortamlarına bırakıldı.

Yaklaşık iki ay önce Yenipazar Alanlı Mahallesi'nde yaşayan Naile Gökçetin, çalışmak için tarlasına gitti. Tarlada çapa yaparken anneleri bulunmayan beş adet yavru kirpiyi gören yaşlı kadın, kirpileri bir kutuya koyarak güvenliğini sağladı. Yaşlı kadın eşi ile birlikte yavru kirpilerin daha iyi bakılabilmesi için hemen Aydın Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne haber verdi. Tarlaya gelen ekipler yavru kirpileri alarak iki ay boyunca bakımlarını ve rehabilitasyonlarını sağladı. Gelişimlerini tamamlayan yavru kirpiler, bulundukları yerde tekrar doğal ortamlarına bırakıldı. Doğa koruma ekipleri yaşlı kadına duyarlı davranışından dolayı teşekkür etti.

Sevimli Kirpiler Doğal Ortamlarına Kavuştu
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Sevimli Kirpiler Doğal Ortamlarına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement