Sinop'ta, 'Termik Santrale Hayır' Konseri - Son Dakika
Yaşam

Sinop'ta, 'Termik Santrale Hayır' Konseri

Sinop\'ta, \'Termik Santrale Hayır\' Konseri

Kenan TÜRKSEVEN/ SİNOP, (DHA) SİNOP Belediyesi ile Serhan Şeşen Müzik Felsefe ve Yaşama Saygı Derneği tarafından termik santrallerin insan sağlığı ve iklim için ciddi bir risk oluşturduğuna dikkat çekmek için konser düzenlendi.

27.09.2010 14:18

Kenan TÜRKSEVEN/ SİNOP, (DHA)

SİNOP Belediyesi ile Serhan Şeşen Müzik Felsefe ve Yaşama Saygı Derneği tarafından termik santrallerin insan sağlığı ve iklim için ciddi bir risk oluşturduğuna dikkat çekmek için konser düzenlendi. Yaklaşık 10 bin kişinin izlediği konserde aralarında Bülent Ortaçgil, Ezginin Günlüğü, Fuat Saka ve Şevval Sam'ın da bulunduğu ünlü sanatçı ve gruplar sahneye çıktı.

Termik santrallerin insan sağlığı ve iklim için ciddi risk oluşturduğuna dikkat çekmek ve Türkiye'de faaliyet gösteren 15 termik santrale ek olarak Sinop'un da aralarında bulunduğu bazı kentlere termik santral kurulmasının gündemde olmasına tepki göstermek için dün akşam sanatçılar Sinop'un Uğur Mumcu Meydanı'nda konser verdi. Sinop Belediyesi ile Serhan Şeşen Müzik Felsefe ve Yaşama Saygı Derneği tarafından düzenlenen 'Hep bir ağızdan termik santrale hayır' konserinde izleyiciler, 'Sinopta termik istemiyoruz', 'Santrallere hayır', 'Nükleer santral istemiyoruz' sloganları attı.

Konsere CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Sinop Belediye Başkanı CHP'li Baki Ergül, Gerze Belediye Başkanı CHP'li Osman Belovacıklı ve Erfelek Belediye Başkanı CHP'li Muzaffer Şimşek ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Sunuculuğunu Burhan Şen'in yaptığı ve Greenpeace'in de destek verdiği konserde Gürol Ağırbaş ve Orkestrası'nın eşliğinde Aylin Aslım, Birol Topaloğlu, Bülent Ortaçgil, Ezginin Günlüğü, Fuat Saka, Gökhan Birben, Grup Gündoğarken, Moğollar, Taner Öngür- Serap Yağız, Yeni Türkü ve Şevval Sam sahneye çıktı.

Sanatçıların şarkılarıyla coşan Sinoplular, termik santral istemediklerini haykırdı. Sanatçılardan Şevval Sam, "Eğer Kazım Koyuncu yaşamış olsaydı bugün aramızda olurdu. Kazım bu santraller yüzünden aramızda değil. Termik santrallerle, HES'lerle sularımızı, yiyeceklerimizi, havamızı zehirlemek istiyorlar. Sizlerin de buna buradan 'hayır' demenizi istiyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Sinop'ta, 'Termik Santrale Hayır' Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement