Malatya Stadyumu'ndaki Atatürk'ün yırtık posteri tepki çekti - Son Dakika
Yaşam

Malatya Stadyumu'ndaki Atatürk'ün yırtık posteri tepki çekti

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün parçalanmış posterinin Malatya Stadyumu'nda asılı olarak bırakılmasına tepki gösterdi. Yırtık posterin Atatürk'e saygısızlık olduğunu belirten Yıldız, AKP iktidarının Atatürk'e olan düşmanlığını net bir şekilde gördüklerini ifade etti. Posterin aylardır parçalanmış bir şekilde asılı olmasına rağmen indirilmediği öğrenildi.

05.02.2024 07:51  Güncelleme: 07:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Atatürk'ün parçalanmış posterinin Malatya Stadyumu'nda asılı olarak bırakılmasına tepki göstererek iktidarı eleştirdi. Yıldız, "İktidarın Atatürk'e olan düşmanlığı stadyumda yırtık olan posterinin kaldırılmamasında da net bir şekilde görüyoruz. Bu duruma seyirci kalan bu görüntüye neden olan yetkililerin Atatürk, bayrak ve cumhuriyet konusunda herhangi bir hassasiyet taşımadığı ortadadır" dedi.

"İKTİDARIN ATATÜRK DÜŞMANLIĞINI GÖRÜYORUZ"

Yıldız, Malatya Stadyumu'nda Atatürk'ün parçalanmış posterinin stadyumda aylardır parçalanmış bir şekilde asılı bırakılmasıyla ilgili "CHP olarak Atatürk'ün posterine zarar veren ve bu şekilde asılmasına göz yumanları şiddetle kınıyoruz." dedi. Konuyla ilgiliMalatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan'ın ise telefonlara cevap vermediği belirtildi.

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız konu hakkındaki açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

" Mustafa Kemal Atatürk'ün posterinin yırtık bir şekilde Malatya Stadyumu'nda asılı durmasına müsaade eden stadyum yetkililerinden bu çirkin görüntüyü bir an önce kaldırmalarını talep ediyoruz. İsmet İnönü'nün memleketi olan Malatya'da daha önce İnönü Stadyumu olan stattan İnönü'nün isminin kaldırılması olayı da yaşanmıştı. AKP iktidarının Atatürk'e olan düşmanlığı stadyumda yırtık olan posterinin kaldırılmamasında da net bir şekilde görüyoruz. Bu duruma seyirci kalan bu görüntüye neden olan yetkililerin Atatürk, bayrak ve cumhuriyet konusunda herhangi bir hassasiyet taşımadığı ortadadır.

Malatya tarikat ve cemaatlerin yoğun olduğu bir şehir maalesef. İktidar Atatürk'e onun değerlerini korumak yerine cemaat ve tarikatların hoşlanacağı hareketleri yapmaya devam ediyor. CHP olarak Atatürk'ün posterine zarar veren ve bu şekilde asılmasına göz yumanları şiddetle kınıyoruz. Kamuoyunda Atatürk ve bayrak konusunda derin hassasiyeti olan bizleri üzen bu durum karşısında uyarıyoruz. Kabul edilemez bu görüntünün bir an önce düzeltilmesini takipçisi olacağız."

Malatya Stadyumu\'ndaki Atatürk\'ün yırtık posteri tepki çekti
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yaşam Malatya Stadyumu'ndaki Atatürk'ün yırtık posteri tepki çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • ekrem eser : SUÇ ONU ASANDA . AK PARTİ Mİ GİDİP ASMIŞ ORAYA. ASAN SAHİP ÇIKSIN. 2 7 Yanıtla
  • Serkan Basar: Çanakkaleden kurtuluş savaşından kurtulan yorgilerin kostasların torunları her yerdeler 4 3 Yanıtla
    ekrem eser : EVET KENDİNİ İLK SIRAYA KOY 2 4

Advertisement