10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Yerel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, İl Sağlık Müdürü Dr.

09.01.2012 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay ve Kardelen Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Menekşe birer kutlama mesajı yayımladı.

Göreme Belediye Başkanı Cingil mesajında, basının geçmişte olduğu gibi günümüzde de toplumsal yaşantıda çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, tüm gazetecilerin günü kutladı.

Kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda, her koşulda, sorumluluk duygusu içinde görevlerini yerine getiren basın mensuplarının yaptıkları işin takdir edilmesi gerektiği kaydeden Cingil, "Basın çalışanlarına, ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 sayılı yasanın, 10 Ocak 1961'de kabul edilmesiyle bu gün

'Çalışan Gazeteciler Günü' olarak kutlanmaya başlanmıştır. Özellikle günümüzdeki teknolojik gelişmeler sonucu ulaşmış olduğumuz bilgi çağında, basının önemi daha da artmış bulunmaktadır. Bireyin haber alma hakkını sağlayan, doğru, ilkeli ve tarafsız görev anlayışıyla kamuoyunu bilgilendiren basın, toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendiren en etkili araçlardan biridir. Bilginin elde edilmesi ve kitlelere ulaştırılmasında doğru, tarafsız ve hızlı haber iletmeyi ilke edinen tüm basın mensuplarımızın '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en iyi dileklerimle kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim" dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ünlübay da, demokrasinin tüm kuralları ve kurumlarıyla işlerlik kazanması, iyi işleyen bir medya yapısıyla mümkün olacağını söyledi.

Medyanın güçlü olmasının, gerek ifade özgürlüğünün temini, gerek kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması bakımından çok önemli olduğunu ifade eden Ünlübay, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Gazetecilik, günümüzün en önemli ve etkili mesleklerinin başında gelmekte ve sağlıklı bir toplum düzeninin inşasında gazetecilere büyük görevler düşmektedir. Gazeteciler, kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşarak, kamu ile vatandaş arasında köprü görevi yürütmekte, vatandaşın istek ve arzularının kamuya, kamu hizmetlerinin de vatandaşa yansıtılmasına aracı olarak, zor şartlarda görevlerini yerine getirmektedir. İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan gazeteciler, yaptıkları görev gereği bir anlamda önemli bir kamu hizmeti ifa etmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm güçlüklere karşın özveriyle görevini yerine getiren, yerel gazete, televizyon ve radyolarımızda çalışan tüm gazetecilerimizin, ulusal haber ajans temsilcilerinin ve internet medya çalışanlarının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarken, tarafsız yayıncılık anlayışından taviz vermeksizin yerine getirdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor ve işlerinde kolaylıklar diliyorum."

Kardelen Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Menekşe ise mesajında çoğulcu ve katılımcı demokrasinin temel unsurlarından olan basının, demokrasinin gelişmesi, yerleşmesi ve devamına katkısının çok önemli olduğunu belirtti.

Basın mensuplarının görevlerini yaparken öncelikle tarafsız olmaları, hukukun evrensel ilkelerini rehber edinmeleri, kişi temel hak ve hürriyetlerine azami derecede dikkat etmelerinin çok önemli olduğunu dile getiren Menekşe,

"Doğru haber verme, objektiflik ve özel hayata saygı, basın çalışanlarımızın vazgeçilmez düsturları olmalıdır. Basın mensuplarımızın görevlerini ifa ederken bu değerlere hassasiyet gösterdiklerine gönülden inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, gece,gündüz, yaz, kış demeden, çok zor şartlar altında sadece gerçeklerin peşinden koşan ve toplumu aydınlatmak adına her türlü güçlüğe göğüs geren değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum" dedi.

- NEVŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement