10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Yerel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Uşak Valisi Özdemir Çakacak, gazetecilik mesleğinin önemli bir işlevi yerine getirdiğini bildirdi.

10.01.2012 15:21

Uşak Valisi Özdemir Çakacak, gazetecilik mesleğinin önemli bir işlevi yerine getirdiğini bildirdi.

Vali Çakacak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada iletişim çağında yaşandığına dikkat çekti.

Gazetecilerin çok önemli bir görev üstlendiğini vurgulayan Vali Özdemir Çakacak, bilginin en hızlı, en güvenli ve en temiz haliyle kamuoyuna ulaştırılmasının önemini ifade ederek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Haberin en kapsamlı haliyle üretilmesine katkıda bulunan gazeteciler, haberin kaynağına, haber konusu olgunun meydana geldiği yere göre türlü zorluklarla mesleklerini icra ediyor.

Sabah televizyonu açıp dünyada olup bitenleri evinizin rahatlığında izlerken, iş yerinizde radyoda saat başı sunulan haberleri dinlerken, gazetenizi satır satır okurken; dakikalar bazen saniyeler içinde algılanıp tüketilen bir haber büyük emek gerektiren bir sürecin sonunda ortaya çıkmaktadır. Her mesleğin kendine has zorlukları bulunmakla birlikte, her gün değişik olayları yerelden ulusala, hatta uluslararası boyutlara taşımanın gerektirdiği güçlü donanım ve eğitim seviyesi ülkemizin gelişmesine paralel olarak yükselmekte, kalemini onuru kabul eden gazetecimiz, en modern teknolojik cihazları da haber üretim sürecinde kullanmaktadır. Güvenilir kaynaklardan gerçekleri tüm yalınlığıyla aktaran, ilkeli ve tarafsız yayın anlayışıyla mesleğini onurlu bir şekilde yerine getiren, toplumumuzun sesi tüm gazetecilerimizin bu anlamlı günlerini kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyor, görevi başında hayatını kaybedenleri de rahmetle anıyorum."

- UŞAK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement