14 Mart Tıp Bayramı Şiran'da Yapılan Etkinlikle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

14 Mart Tıp Bayramı Şiran'da Yapılan Etkinlikle Kutlandı

14 Mart Tıp Bayramı Şiran\'da Yapılan Etkinlikle Kutlandı

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde, '14 Mart Tıp Bayramı' dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

17.03.2013 00:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde, '14 Mart Tıp Bayramı' dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Şiran Devlet Hastanesi tarafından düzenlenen etkinlik, sağlık çalışanlarının hafta içi yoğun olmasından dolayı Cumartesi günü gerçekleştirildi.

Belediye Sosyal Tesislerinde yapılan resmi kutlama programına AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, Vali Yardımcısı Armağan Önal, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Aziz Ahmet Surel, Halk Sağlığı Müdürü Engin Pehlivan, Şiran Kaymakamı Edip Çakıcı, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, Şiran Garnizon Komutanı Yüzbaşı Nedim Dalgıç, Şiran Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Kaya, Şiran Devlet Hastanesi İdari ve Mali Müdürü Ali İhsan Karakuş, Kelkit Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yunus Akbaş, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, AK Parti Şiran İlçe Başkanı Bekir Kara, Şiran İl Genel Meclisi üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve okul müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve oda başkanları, sağlık personelleri ve aileleri katıldı.

Programın görevi başında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı okunması ile başlamasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Şiran Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Kaya tarafından yapıldı.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın yaptığı konuşmada sağlıkçı olmanın insan sevgisi, yardımseverlik ve özverili olmanın diğer bir anlamı olduğunu belirterek, "Saygın ve onurlu mesleğin çıtasını daha da yükseklere çıkarmak için var güçleri ile çalışan meslektaşlarımın ve tüm sağlık camiasının 14 Mart Tıp Bayramını en derin duygularımla kutluyorum." dedi. Aydın, konuşmasında Şiran'a ve diğer ilçelere yapılan sağlık alanındaki yatırımlara değindi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün de konuşmasında geçmişte büyük sağlık problemleri olanların Avrupa ve gelişmiş ülkeleri tercih ederken, şimdi ise Türkiye'ye gelerek risk derecesi yüksek operasyonlar için

kendilerini Türk doktorlarına emanet etmeye başladıklarını belirterek, "Bundan dolayı, yılın 365 günü, günün 24 saati tüm insanlığa kesintisiz hizmet veren ve sağlığımız için hiçbir özveriden kaçınmayan bütün hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın, 14 Mart Tıp Bayramını canı gönülden kutluyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Programda daha sonra hastane personelleri tarafından şiirler okundu. Yine hastane personellerinden oluşan grup tarafından "Şiran Devlet Hastanesi'nde Sağlık" konulu skeçler sahnelenirken, sağlık personelinin kurduğu "Seyran sağlık folklor" ekibi yöresel halk oyunlarını sergilediler.

Programda son olarak 2008 yılında 'Türkiye Biziz, Biz Bu Ülkeliyiz' kampanyasını başlatan, 'Türkiye Biziz' eseriyle tüm halkı kucaklayan Gümüşhaneli Sanatçı Akın Akıntürk konseri gerçekleştirildi.

Sağlık personeli, programın ardından aileleri ile birlikte piyanist, şantör ve davul zurna eşliğinde eğlenceye devam etti. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 14 Mart Tıp Bayramı Şiran'da Yapılan Etkinlikle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement