18. Altın Koza Film Festivali - Son Dakika
Yerel

18. Altın Koza Film Festivali

18.Altın Koza Film Festivali'nde "Onur Ödülü"ne layık görülen Kadir İnanır, Adana'nın Türk sinemasının bugünlere gelmesinde katkısının çok büyük olduğunu belirtti.

17.09.2011 12:40

18. Altın Koza Film Festivali'nde "Onur Ödülü"ne layık görülen Kadir İnanır, Adana'nın Türk sinemasının bugünlere gelmesinde katkısının çok büyük olduğunu belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, festival kapsamında Nebahat Çehre ile birlikte "Onur Ödülü"ne layık görülen Kadir İnanır, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ı ziyareti sırasında, Adana'nın Türk sinemasındaki yeri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bugün Türk sinemasının varlığını sürdürmesinde Adana'nın çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan İnanır, "Türk sineması varsa, varlığını sürdürüyorsa bunda Adana'nın payı çok büyüktür. Bunu biz iltifat olarak söylemiyoruz. Eskiden filmler 7 bölgeye ayrılırdı. Bunlardan biri de Adana'ydı. Bölge işletmecileri senetleri gönderir, aracılar da o senetlerin 15 gün sonrasına bize senet verirdi. Yani cebinden 1 kuruş harcamazdı. Karadeniz ya da İzmir işletmecileri de bunu yapıyordu ama bölge halkının sinemaya düşkünlüğü ve Adana bölgesinin daha çok para getirme gücü nedeniyle ilk söz hakkı Adana'nındır. Adana Türk sinemasının var oluşunun birinci lokomotifidir" ifadelerini kullandı.

İnanır, kenti Türk sinemasının yerel mekanlarından biri haline getirmenin Adanalıların hakkı olduğunu, bu konuda kimsenin Adanalılara söz söyleyemeyeceğini ifade etti.

İnanır ve Nebahat Çehre, sinemaya verdiği destek nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'a teşekkür etti.

Aldırmaz da, Türk sinemasının daha iyi yerlere gelebilmesi amacıyla geçen yıl 520 bin lira olan ödül miktarını 936 bin liraya yükseltiklerini belirterek,

"Ayrıca festivalimizde her kategoride ödül veriyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

-SANATÇILARIN İSİMLERİ BULVARLARA VERİLDİ-

Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında aldıkları kararla sanatçıların isimlerini Adana'daki cadde ve bulvarlara verdiklerini vurgulayan Aldırmaz, "İlk etapta Yaşar Kemal, Yılmaz Güney, Abidin Dino, Suna Kan, Arif Nihat Asya, Demirtaş Ceyhun, Nejat Uygur, Kani Karaca, Mesut Mertcan, Aydın Gün, Hasibe Hatun, Mustafa Sağyaşar'ın isimlerini yeni açtığımız bulvarlara verdik. Diğer sanatçılarımızın isimlerini de cadde ve bulvarlara vereceğiz" ifadelerini kullandı.

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 18. Altın Koza Film Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement