18. Didim Barış Şenlikleri'nde "Barış" Paneli - Son Dakika
Yerel

18. Didim Barış Şenlikleri'nde "Barış" Paneli

18. Didim Barış Şenlikleri\'nde "Barış" Paneli

Didim'de 18.Barış Şenlikleri'nin son gününde "Barış" konulu panel düzenlendi.

02.09.2013 18:30

Didim'de 18. Barış Şenlikleri'nin son gününde "Barış" konulu panel düzenlendi.

Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelin oturumunu TV yapımcısı Tayfun Talipoğlu yaparken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul ile Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Ayhan Yalçınkaya konuşmacı olarak katıldı.

Paneli, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, CHP İlçe Başkanı Şavgu Aydın ile belediye meclis üyeleri ile çok sayıda Didimli dinledi.

Panelin açılışında ilk olarak konuşan KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, Ortadoğu'daki savaşın altında petrol yataklarına sahip olma düşüncesi yattığını ileri sürerek, Rusya ve Çin'in bunu kabul etmediğini söyledi.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Ayhan Yalçınkaya da konuşmasında kimlik mücadelesi ve bu çerçevede verilen hakları ele alırken, "Doğal talepler sıralandığında buna karşı olanlar hemen bunu savaş nedeni olarak sayıyor ve saldırganlaşıyor. Temel yapı ve kurumlar savaşı var ediyor. Barış gündeme geldiğinde hak ve talepler dillendirildiğinde her kesim kendi barışının formülünü sunuyor. Neden bizim barışımız demiyoruz da benim barışım deniliyor" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ise 1 Eylül'de Dünya Barış Günü'nün kutlandığını belirterek, CHP olarak 'barış' mitingleri yapacaklarını dile getirdi.

Panel soru-cevap kısmı ile sona erdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 18. Didim Barış Şenlikleri'nde 'Barış' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement