18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü - Son Dakika
Yerel

18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü

18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Malatya'da program düzenlendi.

18.03.2013 12:30

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Malatya'da program düzenlendi.

Yeşiltepe Şehitlik'de düzenlenen anma programında Vali Vasip Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2. Ordu Garnizon Komutanı Tümgeneral Burhanettin Aktı, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Duran Şahin, parti ve sivil toplum kuruluşları şehitlike çelenk koydu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra 2. Ordu Komutanlığı'nda Görevli Albay Selçuk Yılmaz, günün anlam ve önemini içeren konuşma yaptı.

Yılmaz, "Çanakkale Savaşı'ndaki başarı, Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlatmasında önemli unsur olmuştur" diyerek, "Çanakkale şehitleri ile ne kadar gurur duysak azdır" ifadelerini kullandı. "Ülkeyi savunma nöbeti

bizdedir" diyen Albay Selçuk Yılmaz, "Bu ülke ne pahasına olursa olsun korunacaktır. Nesilden nesile

devir edilecektir " şeklinde konuştu.

Vali Vasip Şahin de anıt şeref defterini yazdı ve imzaladı.

Şahin,

şeref defterine şunlaru yazdı: "Şehitler günü münasebetiyle bir kez daha huzurunuzdayız. Ruhlarınız şad olsun. Topraklarımızı ve milletimizi parçalamak isteyen iç ve dış düşmanlara karşı kahramanca mücadele edip, hürriyet, bağımsızlık, bayrak ve vatan uğruna canlarınızı feda ederek, Yüce Allah katında ve Milletimizin gönlünde en yüce mertebeye eriştiniz. Sizlerin emaneti olan vatanımızı sonsuza dek yaşatma azim ve kararlığıyla, uğruna canlar verdiğiniz bu aziz vatanımızın kalkınmasını sağlama, devletimizin ve milletimizin birlik ve bütünlüğünü koruma sorumluluğumuzun bilinci içerisindeyiz. "Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır, toprak eğer uğruna ölen varsa vatandır" anlayışıyla; her karışını temiz kanlarınız ile suladığınız kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. Sizleri şükran ve minnetle selamlıyoruz. Ruhlarınız şad olsun."

Daha sonra şehitlik ziyaret edilerek, karanfil bırakıldı ve dualar edildi.

Bu arada, bazı şehit aileleri rahatsızlanınca 112 görevlileri müdahale etti. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü - Son Dakika


Advertisement