"18 Mart Şehitleri Anma Günü" - Son Dakika
Yerel

"18 Mart Şehitleri Anma Günü"

"18 Mart Şehitleri Anma Günü"

Zonguldak'ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98.yıl dönümü dolayısıyla tören ve anma programı düzenlendi.

18.03.2013 13:45

Zonguldak'ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla tören ve anma programı düzenlendi.

Şehitler Parkı'nda çelenk sunumu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokol, Şehitler Anıtı Şeref defterini imzaladı.

Zonguldak Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, yaptığı konuşmada, Türk ulusunun, tarih boyunca ülkesinin bütünlüğü, bağımsızlığı ve halkının hürriyeti için Çanakkale, Sakarya, Dumlupınar ve yurdun her köşesinde nice zaferlerde birçok şehit vererek tüm dünyaya kararlılığını, gücünü ispatladığını söyledi.

Törenin ardından protokol üyeleri, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.

Şehitlik ziyaretinde, Vali Erol Ayyıldız, 3. Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Es ve Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, bazı mezarların üzerine karanfil bıraktı. Şehitler için Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Zonguldak Valisi Ayyıldız, Atatürk Kültür Merkezi Salonu'nda devam eden anma programında yaptığı konuşmada, vatanını ve milletini bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden şehitleri, 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde şükranla andıklarını ifade etti.

Türk milletinin tarih boyunca bağımsızlığından ve özgür yaşamaktan hiç bir zaman ödün vermediğine dikkati çeken Vali Ayyıldız, "Hiç bir güç Türk ulusunu esarete altına alamamış, milletimizin bağımsız ve özgür yaşama kararlılığı ülkemizi büyük kılmıştır. Vatan sevgisini her şeyin üstünde tutan Türk milleti tarihe yön veren kahramanlıklarının yanı sıra başarılarıyla büyük bir ulus olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Ulusumuz var olduğu günden bu yana bağımsız yaşamıştır" diye konuştu.

Programda, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde şehit düşen Jandarma Komando Çavuş Noyan Aydın'ın annesi Ayşe Aydın ile Gazi Piyade Er Cengiz Yanık'a Devlet Övünç Madalyası verildi.

Kozlu İmam-Hatip Lisesi öğrencilerinin oratoryo sunduğu programda, bazı vatandaşların ağladığı görüldü.

Muhabir: Ferdi Akıllı-İdris Köle

Yayıncı: Sinan Özmüş - ZONGULDAK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel '18 Mart Şehitleri Anma Günü' - Son Dakika


Advertisement