19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Yerel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk\'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Türkiye Kamu-Sen Kayseri İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ali Benli, "İstiklal yoksa, istikbal de yoktur" dedi.

19.05.2013 13:20

Türkiye Kamu-Sen Kayseri İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ali Benli, "İstiklal yoksa, istikbal de yoktur" dedi.

Ali Benli, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir açıklama yaptı. Açıklamasında, Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Biz Türkler, bütün tarihimiz boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz. Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklalden mahrum bir millet, medeni insanlık karşısında uşak olmak mevkisinden yüksek bir muameleye layık sayılamaz" sözüne yer veren Benli, "Bütün dünyanın saydığı Başkumandan tarafından 19 Mayıs 1919 Samsun'da yakılan Türk'ün istiklal ateşi; emperyalist güçlerin kirli emellerine ulaşmalarının önünde, en büyük engel teşkil etmiştir. Ordularının dağıtıldığı,silahlarının elinden alındığı, memleketin her köşesinin -emperyalist güçler tarafından- bilfiil işgal edildiği bir dönemde; Türk milletinin büyüklüğünü ve istiklal aşkını çok iyi bilen Atatürk'ün, Samsun'da yaktığı "istiklal ateşi" ve Türk milletiyle birlikte verdiği şanlı mücadele; sadece "Türk tarihinde değil, insanlık tarihinde de hak ettiği yeri almıştır" ifadelerine yer verdi.

Açıklamasında, "Ya İstiklal,Ya Ölüm, parolasıyla yola çıkan Kahraman Türk milleti; zoru başarıp imkansızı mümkün kılmıştır" diyen Ali Benli, şunları kaydetti:

"İstiklal Savaşı'mızın bütün cephelerinde kahramanca savaşıp düşmanlara diz çöktürüp baş eğdiren Kahraman Ecdadımızı, "Fatihalar ve hayır duaları" ile yad ediyoruz. Bugün, üzülerek belirtelim ki, emperyalist güçler, savaş meydanlarında yapamadıklarını; taşeronları, yerli işbirlikçileri eliyle "çözüm süreci, barış süreci" yalanlarıyla gerçekleştirmek istemektedirler. Türk Devleti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne yönelik hain saldırılar, şiddetini artırarak devam etmektedir.

Milli değerlerimizin, milli bayramlarımızın değersizleştirilmesi, içlerinin boşaltılmaya çalışılmasına yönelik girişimlerin de tesadüf olmadığını biliyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Devlet Adamı, eşsiz Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk Gençliği'ne Hitabesi'nde; günümüzde yaşananlara, yıllar öncesinden dikkat çekip çıkış yolunu da göstermiştir. Atatürk'ün, tarihi mesajını bir an bile aklımızdan çıkarmayıp, birinci vazifemizin, Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini sonsuza kadar korumak ve savunmak olduğunu unutmayalım.

İnanç; kuvvettir, büyük kuvvettir, en büyük kuvvettir. Destan Şairimiz Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu'nun dizeleri, tarihi gerçeğe ışık tutmaktadır: 'Bir aşk, bin kine karşı/Balak, yüz bine karşı/ Kürşad, bir Çin'e karşı/ Tekçe konuşur... Milli birliğimizin pekişmesine vesile olması dileklerimizle Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, bütün Türk milletine kutlu olsun." - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement