19. Uluslararası Anfaş Food Product Gıda İhtisas Fuarı - Son Dakika
Yerel

19. Uluslararası Anfaş Food Product Gıda İhtisas Fuarı

19.Uluslararası ANFAŞ Food Product Gıda İhtisas Fuarı, gıda sektöründeki yerli ve yabancı toplam 400 firmanın katılımıyla açıldı.

15.02.2012 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19. Uluslararası ANFAŞ Food Product Gıda İhtisas Fuarı, gıda sektöründeki yerli ve yabancı toplam 400 firmanın katılımıyla açıldı.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya Expo Center Fuar alanında düzenlenen fuar açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin tarım ve gıda alanında dinamik bir ülke olduğunu belirterek, "23 milyar dolardaki tarım hasılamız 10 yıl gibi kısa sürede 65 milyar dolara ulaştı, 2023 vizyonunda ise 150 milyar dolara ulaşması hedefleniyor" dedi.

Gıda üreticilerine önerilerde bulunan Altıparmak, ailelerine yedirmeyecekleri gıdaları iç ve dış pazara sunmamalarını istedi. Altıparmak,

"Çok satmanın ötesinde kaliteli ve güvenli gıdayı satarsak inanıyorum ki bize olan talebi artıracaktır" diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da fuarların Antalya'nın yerel ekonomisine katkıda bulunduğunu söyledi.

Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Müsteşarlığı Fuarlar Dairesi Başkanı Ahmet Şevket Yurt, son yıllarda fuarların çok önemli bir platform haline geldiğini belirterek, "Firmalar, büyük denizlere ilk ayaklarını bu fuarlar sayesinde basıyor. Ticaretle tanıştıkları, kendilerini diğer aynı sektördeki firmalarla kıyasladıkları, bayrak gösterdikleri yerler" dedi.

Bakanlık olarak 227 uluslararası fuar organizasyonu gerçekleştirdiklerini ifade eden Yurt, yurt dışındaki fuarlara katılan firmaların bir önceki yıla göre yüzde 44 arttığını ve bu firmaların 105 milyon lira desteklendiğini söyledi.

ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık da, ANFAŞ Fuarcılık olarak yurt dışında yaptıkları tanıtım çalışmaları sayesinde birçok ülkeden ziyaretçi beklediklerini söyledi.

Antalya Valisi Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın ve beraberindekiler, açılış sonrası stantları gezdi.

Anadolu, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerindeki oteller, restoranlar, fast-foodlar, barlar, kafeteryalar, pastane zincirleri, süpermarketler, gıda toptancıları, üniversiteler, okul kantileri, yemek fabrikaları ve tüm yiyecek içecek alanındaki firmaların buluşma noktasındaki fuarı, 45 bin ziyaretçinin gezmesi hedefleniyor.

Fuar, 18 Şubat'a kadar açık kalacak.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19. Uluslararası Anfaş Food Product Gıda İhtisas Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement