2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı - Son Dakika
Yerel

2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı

Bursa'da, 492 bin ilköğretim ve lise öğrencisi, yeni eğitim öğretim yılına başladı.

19.09.2011 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, 492 bin ilköğretim ve lise öğrencisi, yeni eğitim öğretim yılına başladı.

Bursa Yıldırım Balanbey Dörtçelik İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene, Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ile öğrenci ve velileri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Gülsar, törende yaptığı konuşmada, yeni eğitim öğretim yılında tüm öğrencilere başarılar dilediğini belirtti.

Gülsar, Bursa'nın üniversiteye giriş sınavında başarı açısından 54. sıradan 21. sıraya yükseldiğini kaydederek, "Hedefimiz, Bursa'nın ilk 10'a girmesidir. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Velilerimiz başta olmak üzere herkesin desteğini bekliyoruz" dedi.

Bunun için daha fazla çalışmak gerektiğini vurgulayan Gülsar, öğrencilerden mümkün olduğu kadar kültürel ve sosyal faaliyetlere de zaman ayırmalarını istedi.

Vali Yardımcısı Demirhan da 2011-2012 eğitim öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı, uğurlu olmasını temenni ettiğini dile getirerek, "Ulu önder Atatürk, milli mücadeleyi bitirdikten sonra öncelikle yoksulluk ve cehaleti yenmek için çalışmıştır. Yani eğitime büyük önem vermiştir. Eğitim olmadan bir toplumun yükselmesi mümkün değildir. Geleceğimizin teminatı gençlerin donanımlı yetişmesi için Bursa'mızın eğitimine gereken desteği vermeye çalışıyoruz" dedi.

Şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterisinin ardından Vali Yardımcısı Demirhan ve beraberindekiler, sınıfları gezerek öğrencilere başarılar diledi.

- BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement