2013 Kültür Başkentliği Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

2013 Kültür Başkentliği Çalışmaları Devam Ediyor

2013 Kültür Başkentliği Çalışmaları Devam Ediyor

Eskişehir'de 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu toplantısı Aksu Hizmet Binası'nda yapıldı.

03.09.2012 19:21

Eskişehir'de 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu toplantısı Aksu Hizmet Binası'nda yapıldı.

Vali Dr. Kadir Koçdemir'in başkanlığında yapılan Yönetim Kurulu toplantısına Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Yapıcı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ekrem Birsen, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir ve Prof. Dr. Fazıl Tekin katıldı.

Toplantıda 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliğinde, Eskişehir'in tanıtımında kullanılacak logo ve maskotların belirlenmesi için çalışma başlatılmasına karar verildi. Ayrıca 2013'te kullanılacak temalar görüşüldü. Tanıtımlarda işlenebilecek ana temalardan bazıları ise "Göç, İskan ve Şehirleşme" olarak öne çıkıyor.

Ayrıca Kültür Başkentliği çerçevesinde kullanılmak üzere yeni bir yazı karakterinin hazırlanması gündeme geldi. Hazırlanacak yeni yazı karakterinin çifte başkentlik sürecinde resmi yazışmalar gibi birçok alanda da kullanılması ve Eskişehir'i 2013'ten sonraki yıllarda da hatırlatılması hedefleniyor.

(HÖ)

03.09.2012 18: 11: 27

TSI

NNNN - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2013 Kültür Başkentliği Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement