23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Bitlis'in Adilcevaz, Tatvan ve Hizan ilçelerinde törenlerle kutlandı.

23.04.2011 15:43

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Bitlis'in Adilcevaz, Tatvan ve Hizan ilçelerinde törenlerle kutlandı.

Adilcevaz'da Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, havanın yağışlı olması nedeniyle Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda devam etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş'in, günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler şiirler okudu, gösteriler sundu.

Etkinlikler çerçevesine, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tatvan'da, Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, meclisin açıldığı ve ülkenin yönetim şeklinin belirlendiği 23 Nisanı, ulusa, geleceğin teminatı olan çocuklara ve dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiğini söyledi.

Şiirlerin okunduğu ve halk oyunları gösterisinin sunulduğu programda, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene Kaymakam Süleyman Yılmaz, 10. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Haluk Yıldızhan, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hizan'da da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı, havanın yağışlı olmasından dolayı Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Kaymakam Mustafa Adil Tekeli, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Demirel ve Belediye Başkan Vekili Meliha Öbüz, törene katılan öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Şiirlerin okunduğu ve halk oyunları gösterisinin sunulduğu tören, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

- BİTLİS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement