23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Ordu'da Törenlerle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Ordu'da Törenlerle Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Ordu\'da Törenlerle Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 93.yıl dönümü, Ordu'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

23.04.2013 15:16

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 93. yıl dönümü, Ordu'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

İlk tören, Şarkiye Mahallesi'ndeki Atatürk Anıtı'nda yapıldı. Burada, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı'nın göndere çekilmesiyle devam etti.

Atatürk Anıtı'ndaki törenin ardından, Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokulu'ndan Yağmur Demirhan, Yazel Gündü, Ecem Tüysüz, Görkem Baştuğ, Ilgaz Poyraz isimli öğrenciler, Okul Müdürü Beşir Çiçek, öğretmenler Yurder Yorgancı, İlhami Öztürk, Erdoğan Pazar ile birlikte Vali Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti.

Öğrenciler Vali Orhan Düzgün'e çiçek takdim ederken, Vali Düzgün ise öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının kutlayarak, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öğrencilere, 23 Nisan'ın önemini anlatan Vali Orhan Düzgün, "Mustafa Kemal ATATÜRK, Anadolu'da Milli Mücadeleyi yönetmek için 23 Nisan 1920'de, Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni toplamıştır. Türkiye'nin dört bir yanındaki vilayetlerden milletvekilleri Ankara'ya gelmiş ve TBMM çatısı altında Kurtuluş Savaşı yönetilmiştir. Arkasından da 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti ilan edilmiştir" dedi.

Atatürk'ün 23 Nisan'ı çocuklara bayram olarak armağan ettiğini hatırlatan Vali Düzgün, "23 Nisan 1920'den, 29 Ekim 1923 tarihine kadar Türkiye'nin kurtuluşunu yöneten Meclis, 1.Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Türkiye Cumhuriyeti ilan edildikten sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni bir binaya taşınıyor. 1960 yılından sonra da bugünkü 3. binasına kavuşuyor. Milletimiz içinde son derece önemli olan 23 Nisan'ı Atatürk çok sevdiği çocuklara armağan etmiştir. Onun için bu bayramınızın adı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'dır" diyerek, Valilik koltuğunu Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Yağmur Demirhan'a devretti.

Temsili Vali Yağmur Demirhan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Demirhan konuşmasında şunları söyledi: "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ulu önderimiz Atatürk'ün biz çocuklara verdiği en büyük armağandır. O'nun bize olan güveninin ve sevgisinin bir simgesidir. Biz çocuklar, aldığımız eğitim, yaşadığımız ülkeye duyduğumuz sevgi ile bu güvene layık yetişkinler olma yolunda ilerliyoruz. Geleceğin Türk toplumunu temellendiriyoruz. Zamanı geldiğinde siz büyüklerimizin yürüttüğü bütün işleri biz çocuklar en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Biz geleceğin öğretmeni, doktoru, valisi, belediye başkanı ve Cumhurbaşkanı olacağız. Bunun için çok değerliyiz. Siz büyüklerimizden eğitim, sağlık ve özellikle yaparak, yaşayarak öğrenmemizi sağlayan çalışmalarınıza hız vermenizi istiyoruz. Bütün dünya çocuklarının çocuk olmanın güzelliğini yaşamalarını diliyorum."

Ordu Valiliği ve diğer kurumlarda temsili görev üstlenmenin ardından, Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonu'ndaki kutlama programına geçildi.

Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonu'ndaki kutlamalar, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan günün anlam ve önemliyle ilgili bir konuşma yaptı.

"Bugün milli birlik ve beraberlik duygularıyla coşan ve güçlenen millet iradesinin temsil edildiği, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışı ile; milli, çağdaş, laik, demokratik ve egemen yeni Türk Devletinin doğuşunun 93 üncü yıl dönümüdür. Bugünü büyük bir heyecanla kutlamanın onur ve mutluluğu içindeyiz. Bu onur ve mutluğu bizlere yaşatan başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm ecdadımızı saygı ile anıyoruz" diyerek, konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat TÜRKKAN, öğretmenlere seslenerek, "Geleceğimizin en büyük teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi bilgili, toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilecek, girişken, küresel düşünüp, yerel hareket edebilen tarzda yetiştirebilme sorumluluğu üzerinizdedir. Yapmakta olduğunuz bu kutsal görev her türlü takdirin de üzerindedir" dedi.

Nevzat Türkkan, "Büyük Önder Atatürk'ün düşüncesinde çocuklar, milletin ve ulusun geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını siz çocuklara armağan etmiştir. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devleti'nin devamını emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçilerinin de bu bilinçle yetişmesi tek temennimizdir" diyerek, bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı, kompozisyon yarışmasında birinci olan Başak DOK'un günün anlam ve önemini belirten "Hürriyetin Renkleri" konulu kompozisyonunu okuması, düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Berk Koçyiğit'in de, günün anlam ve önemini belirten "23 Nisan" konulu şiirini seslendirmesiyle devam etti.

Daha sonra, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde, şiir dalında dereceye giren Berk Koçyiğit, Ebru Demir, Batuhan Usta'ya ödülleri Vali Orhan Düzgün, Kompozisyon dalında dereceye giren Başak Dok, Kevser Biber, Başak Aycibin'e Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Resim dalında dereceye giren öğrenciler Kardelen Yıldırım, Özümnaz Pekdemir ve Türkü

Köymen'e ise ödülleri Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, "Bir Kitap da Sen Anlat" Yarışmasında dereceye giren 1. Kademede Sıla Serin Cinek, Zeynep Şenyurt, Semanur Koç, 2. Kademede Ülkü Uğurlu, Sinem Özyer ve Yasenur Poyraz adlı öğrencilere ise ödülleri Belediye Başkanı Seyit Torun tarafından verildi.

Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonu'ndaki kutlama programında ayrıca Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokulu öğrencilerinin koro gösterisi, Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokulu Anasınıfı öğrencilerinin ront gösterisi, Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi, Belediye Şehir Bandosu ve şefi eşliğinde bando gösterisi, kıdemli çocukların halat çekme yarışması, yumurta taşıma yarışması, çuval yarışması ise büyük bir beğeniyle izlendi.

Program, Ordu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerinin konseri ile sona erdi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Ordu'da Törenlerle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement