24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika
Yerel

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü, Manisa ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

24.11.2012 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

24 Kasım Öğretmenler Günü, Manisa ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Turgutlu'daki tören "50. Yıl Alanı"na İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez'ün çelenklerin sunumuyla başladı. Törene Manisa AK Parti Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Manisa CHP Milletvekili Hasan Ören, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Serhat Orhan, Garnizon Komutanı Tarık Ercan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Emniyet Müdürü Veli Göçemen ve Turgutluda görev yapan öğretmenler katıldı.

50. Yıl alanındaki törenin ardından Turgutlu Lisesi Konferans Salonu'nda kutlama töreni yapıldı. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler şiirler okudu.

Kutlama töreninde mesleğe yeni başlayan 15 öğretmen için and içme töreni yapıldı ve meslekten emekli olan 12 öğretmene de şeref belgeleri verildi.

-Soma-

Cengiz Topel Meydanı Atatürk Anıtı'ndaki tören İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy'un anıta çelenk sunumuyla başladı. Buradaki törene Soma Kaymakamı Abdulkadir Karataş, Garnizon Komutanı Yüzbaşı İbrahim Kılınç, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

-Salihli-

Salihli'de, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenler, Salihli Belediyesi Zafer Keskiner Tiyatro Salonu'nda devam etti. Törene, İlçe Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Metin Şahin, Askerlik Şube Başkanı Yüzbaşı Ali Arı, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek, Şube ve Okul Müdürleri ile öğrenci ve öğretmenler katıldı.

İsa Dilek konuşmasında,"Bir ülkenin geleceği öğretmenin vereceği eğitime bağlıdır. Dünya'da ve ülkemizde memurundan amirine, çiftçisinden esnafına kadar tüm insanlar öğretmenlerin elinde şekillenen birer hamurdur. Bizlerin elindeki hamurun kalitesi ne olursa olsun mahir birer usta gibi elimizden gelen gayreti göstermeliyiz" dedi.

Salihli'deki kutlamalarda, stajyerliği kalkan 11 öğretmen and içti ve emekliye ayrılan 17 öğretmene de "Hizmet Şeref Belgesi" verildi.

-Sarıgöl-

Sarıgöl'deki kutlamalar ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Koçkaya'nın Atütürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kutlamalar, Sarıgöl Belediyesi Düğün Salonu'nda devam etti. Kutlamalara, Sarıgöl Kaymakamı Fethi Savran, Belediye Başkanı Ömer Karcı, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Yüzbaşı Gencay Taşdemir, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende bu yıl emekli olan öğretmenlere "Hizmet Şeref Belgesi" verildi ve göreve yeni başlayan öğretmenler and içti.

Muhabir: Ekip/ Ali Rıza Karasu

Yayıncı: Ufuk Kırabalı - MANİSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement