24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika
Yerel

24 Kasım Öğretmenler Günü

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

22.11.2014 18:16

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sekmen, eğitimin toplulukları çağdaş, uygarlık düzeyine yükselten vazgeçilmez bir araç olduğunu belirterek, işte bu önemli toplumu inşa etme faaliyetini öğretmenlerin yürüttüğünü ifade etti.

Yarınlar adına umut bağladığımız asıl gücün, eğitim gönüllüleri olduğunun altını çizen Sekmen, mesajında şunları kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetin ilelebet yaşamasının ve muasır medeniyet seviyesini yakalamasının, öğretmenlerimizin yetiştirecekleri, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillere bağlı olduğunu belirtmiş, bu düşüncesini 'Ulusları kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir' veciz sözleriyle de ifade etmiştir. Türkiye'nin yarınlarını eğitecek olan öğretmenlerimizin üstlendiği görev çok önemli. Bugünün yönetenleri olarak ne yaparsak yapalım, çağdaşlık yarışını kazanmanın anahtarı öğretmenlerin elindedir. Çünkü sahip olduğumuz genç ve dinamik nüfusu işleyecek, cevherleri bulup ortaya çıkartacak ve ülkenin hizmetine sunacak kişiler muallimlerdir."

Sekmen, "O nedenle çocuklarımızın ve gençlerimizin, düşünen, bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, öz güven sahibi, problem çözme yeteneği gelişmiş, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından izleyen, bunun da ötesinde bilim ve teknoloji üretebilen, köklü medeniyetimize sahip çıkan bireyler olarak yetişmelerine özen göstermeliyiz" ifadelerini kullandı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement