25 yıl önceki eğitiminin vefa borcu için 7.400 km yol geldi - Son Dakika
Yerel

25 yıl önceki eğitiminin vefa borcu için 7.400 km yol geldi

25 yıl önceki eğitiminin vefa borcu için 7.400 km yol geldi Malezyalı Tuğgeneral eğitim aldığı Türkiye'ye deprem yardımına koştu Çelikhan ilçesine kurdukları sahra hastanesi ile yaralıları tedavi ediyorlar Malezyalı Tuğgeneral Amran Amır Hamzah : "Vefa borcumu ödemeye geldim"...

25.02.2023 13:47  Güncelleme: 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

25 yıl önceki eğitiminin vefa borcu için 7.400 km yol geldi

Malezyalı Tuğgeneral eğitim aldığı Türkiye'ye deprem yardımına koştu

Çelikhan ilçesine kurdukları sahra hastanesi ile yaralıları tedavi ediyorlar

Malezyalı Tuğgeneral Amran Amır Hamzah : "Vefa borcumu ödemeye geldim"

ADIYAMAN - Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan merkez üslü 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler sonrası Türkiye'ye yardıma koşanlardan birisi de 25 yıllık vefa borcunu ödemek isteyen Malezya ordusunda görevli Tuğgeneral Amran Amır Hamzah oldu.

25 yıl önce Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde tıp eğitimini tamamlayan Tuğgeneral Hamzah, depremden etkilenen Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde Malezya ordusunun kurduğu sahra hastanesinde yaralıları tedavi ediyor. 110 kişilik ekibi ile 15 gündür Çelikhan ilçesinde yaralı depremzedelerin tedavileri yaptıklarını söyleyen Hamzah, şuana kadar 700 kişiyi tedavi ettiklerini söyledi.

Malezya Ordusu tarafından Çelikhan ilçe merkezine kurulan sahra hastanesinde doğumdan, ameliyata, tahlilden röntge'e kadar depremzede yaralılara hizmet veriyor.

"7 bin 400 km yoldan geldiler"

Türkiye'de yaşanan depremleri duyar duymaz harekete geçerek tüm ekipmanları alarak yola çıktıklarını anlatan Tuğgeneral Amran Amır Hamzah, " Gönüllü olarak buraya geldik. Benim vefa borcum vardı. 11 Şubat'ta buraya ulaşarak hızlıca Sahra hastanemizi kurarak bugüne kadar 700 hastaya hizmet verdik ve vermeye devam ediyoruz. Tam teşekküllü bir sahra hastanemizde ayakta tedavimizin yanı sıra laboratuvar, acil, ameliyathane, doğumhane, yoğun bakım alanlarımız var. Genel vücudunda kırıklar olan hastalarımız vardı onları burada ameliyat ettik" dedi.

" Vefa borcumu ödemeye geldim"

Hem üzüldüm hem de çok gururlu olduğunu da anlatan Hamzah, " 25 yıl önce Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde eğitim aldım. Şimdi ise ben vefa borcumu ödemeye geldim. Deprem sonrası Türkiye'ye gelip gördüğümüzde 10 şehri etkileyen bir depremde birçok bina yıkılmış. Çok üzücü. İnşallah Allah yardım eder. Sonuçta büyük bir deprem. 110 kişi olarak burada hizmet veriyoruz. Bunlardan 14'ü uzman, 12'si doktor, sağlık ekipleri ve destek ekiplerimiz var. Sağlık hizmetinin yanında vatandaşlara çadır kuran ekiplerimiz var.

25 yıl önceki eğitiminin vefa borcu için 7.400 km yol geldi
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 25 yıl önceki eğitiminin vefa borcu için 7.400 km yol geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement