256 Öğretmen Lojmanının Kura Çekimi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

256 Öğretmen Lojmanının Kura Çekimi Yapıldı

256 Öğretmen Lojmanının Kura Çekimi Yapıldı

Van'da Türkiye Eğitim Vakfı, Koç Holding ve Türkcell tarafından yaptırılan öğretmen lojmanlarının kura çekimi yapıldı.

20.11.2012 16:42

Van'da Türkiye Eğitim Vakfı, Koç Holding ve Türkcell tarafından yaptırılan öğretmen lojmanlarının kura çekimi yapıldı.

Kalecik köyünde yapılan 256 adet öğretmen lojmanının kura çekimi için düzenlenen törene Vali Münir Karaloğlu, Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır ile bir grup öğretmen katıldı. Burada bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, deprem sonrasında il olarak kısa zamanda toparlanmak amacıyla topyekun bir çaba içerisine girdiklerini söyledi. 256 lojmanın yapıldığı alanın daha önce bir meradan ibaret olduğunu ifade eden Sayılır, "O yıkıntıdan, o meradan olağanüstü bir mekan inşa ederek, yaşanır hale getirdik. İlde yapılan çalışmalara bakıldığında Valimiz Münir Karaloğlu'na teşekkür etmemek mümkün değil. Edremit'te, Bostaniçi'nde, Erciş'te, Kalecik'te bütün kayalar, dağlar ve yalçın araziler değerlendirilerek olağanüstü mekanlar inşa edildi. Dolayısıyla yapılan tüm bu çalışmalarda başta Van Valisi Münir Karaloğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Koç Holding 128, Türkcell 64 ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından 64 olmak üzere toplam 256 lojmanın yapıldığını dile getiren Sayılır, "Bugün burada 190 evli öğretmenimiz ile 64 bayan, 64 erkek öğretmenimizin kalacağı lojmanların kura çekimini yapacağız" ifadelerini kullandı.

Kura çekiminin daha önce öğretmenlere bildirildiğini dile getiren Sayılır, ancak özellikle evi olmayan öğretmenlerin öncelikli olduğunu sözlerine ekledi.

Öğretmen lojmanlarının kura çekiminde konuşan Van Valisi Münir Karaloğlu ise, 2011 yılının Van için sıkıntılı bir yıl olduğunu belirterek, "2 büyük felaket yaşadık. Maddi ve manevi kayıplarımız oldu. Eğitim alanında çok ciddi kayıplarımız oldu. 76 öğretmenimizi kaybettik. 644 vatandaşımızı kaybettiğimiz depremde bugün burada tekrar onları rahmetle anıyor, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" dedi.

Depremin insan psikolojisi başta olmak üzere insanın hayata tutunma arzusu olmak üzere neyi varsa alıp götürdüğünü ifade eden Karaloğlu, Van depreminden sonra başta 75 milyon ülke insanının Van'ı ayakta tutmak için seferber olduğuna vurgu yaptı. Karaloğlu, "İşte bugün, o seferberliğin bir uzantısı olarak buradayız. Üç ayrı değer kuruluşumuz olan Koç Holding, Türkcell ve TEV depremden sonra Van insanının yanında olmak ve yaralarını sarmak amacıyla buradaydılar. Bu kuruluşlar sadece Van depreminden sonra burada yaşayan insanların sıkıntılarını gidermek için yaralarını sarmak için buradaydılar. Hiçbir maddi beklentileri yoktu. Onları buraya getiren tekbir neden olabilir, oda kardeşlikti. Van Valisi olarak şahsım ve Van halkı adına burada lojmanları yapan Koç Holding, Türkcell ve TEV yetkililerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmasında lojmanlarda kalacak öğretmenlere de seslenen Vali Karaloğlu, "Öğretmen olmayan hiçbir devlet memuru bu lojmanlarda kalmayacak. Burada sadece öğretmenler oturacak. Ben burada kalacak öğretmenlerimize tertemiz, pırıl prıl bir mekan olarak bakmalarını istiyorum. Çekilecek kurada evi çıkanlara, yeni evlerinde mutlu, huzurlu bir yaşam diliyorum" dedi.

Vali Karaloğlu tarafından çekilen ilk kuranın talihlisi 40 yıllık öğretmen Hatice Karatekin ise, "Daha önce konteynırda kalıyordum. Şu anda çok mutluyum. Lojmanların yapımında emeği herkese teşekkür ediyorum" dedi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 256 Öğretmen Lojmanının Kura Çekimi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement