29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Havsa, Keşan ve İpsala'da törenle kutlandı

29.10.2013 14:34

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Havsa, Keşan ve İpsala'da törenle kutlandı.

Fatih Caddesi'ndeki törenler, Kaymakam vekili Mustafa Çakır, Jandarma Bölük Komutanı Kıdemli Üsteğmen Mahir Aşık ve Belediye Başkanı Oğuz Tekin'in askeri birlik, öğrenci ve vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende konuşan Çakır, tarih boyunca bağımsızlığına düşkün Türk milletinin 1. Dünya Savaşı'nın ardından tüm imkansızlıklara rağmen, imparatorluğun küllerinden yeniden doğarak ve modern cumhuriyeti inşa ettiğini söyledi.

Cumhuriyet konulu resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, davul gösterisi ve resmi geçişin ardından tören son buldu.

-Keşan

Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı'nın makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından törene Cumhuriyet Meydanı'nda devam edildi.

Dırkırcı, 4. Mekanize Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Yıldırım Alel ile Belediye Başkanı Mehmet Özcan, törene katılanların bayramlarını kutladı.İstiklal Marşı eşliğinde 5 öğrenci tarafından gönderlere Türk Bayrağı çekildi.

Kaymakam Dınkırcı, törende yaptığı konuşmada cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvetin milletin kendisi olduğunu ifade etti.

Tören, halk oyunları gösterileri,şiirlerin okunması, öğrencilerin ve askeri birliklerin geçit töreninin ardından sona erdi.

Törene CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli ve vatandaşlar  katıldı.

-İpsala

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende konuşan İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Cumhuriyet Bayramı'nın yalnızca bir rejim değişikliği olmadığını Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs'ta Samsun'a çıkmasıyla başlayan milli mücadelenin taçlanması, zaferin nişanı olduğunu söyledi.

Saltanattan cumhuriyete geçişin bir yönetim şekli değişikliğinden öte bir milletin kuruluş öyküsü olduğunu ifade eden Gürbüz, "Bugün 90. yılını kutladığımız cumhuriyet, kuruluşunu hatırlayacak olursak bir toplu iğneye muhtaç olduğumuz zamanlardır. Bugün ise boğazı bir taraftan bir tarafa geçen bir tüp geçit yapıyoruz" diye konuştu.

Okullarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri İpsala Kaymakamı Gürbüz, Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Rauf Öztürk ve İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz tarafından verildi.

Törenler, resmi geçitin ardından sona erdi. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement